Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ

Νέα και ανακοινώσεις

 
 

Ενδιαφέρουσες φράσεις

 
 

Αρχική

ΕΚΔΡΟΜΗ 25/11/22 στον ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

 ep2

ep1

 

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης συνεχίζοντας το ταξίδι τους στην ιστορία με όχημα το αρχαίο θέατρο επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, τόπο όπου γεννήθηκε η ιατρική.

ep3

Περιηγήθηκαν στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου το σημαντικότερο θεραπευτικό κέντρο όλου του ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου στο οποίο ενσωματώθηκε αργότερα (4ος αι. π.Χ) και το περίφημο θέατρο της Επιδαύρου.

ep4

Η πρώτη στάση έγινε στο αρχαίο θέατρο το διασημότερο ελληνικό Θέατρο, το οποίο συνδυάζει την κομψότητα με την τέλεια ακουστική έργο του Πολύκλειτου το 340-330 π.Χ. Θαύμασαν την αρχιτεκτονική αρμονία του θεάτρου, πληροφορήθηκαν για την ιστορία και τις φάσεις κατασκευής του. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου και γνώρισαν τα κυριότερα μνημεία και τη χρήση τους:

  1. Στη Θόλο στην οποία γίνονται εργασίες αναστήλωσης και έχει έως σήμερα τη φήμη του τελειότερου κυκλικού οικοδομήματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής. Το κυκλικό σχήμα και η λαβυρινθώδης μορφή του υπογείου της με τους σκοτεινούς διαδρόμους παραπέμπει στον χθόνιο χαρακτήρα του Ασκληπιού, επιτρέποντας την ερμηνεία της Θόλου ως κτιρίου που στέγαζε την υπόγεια κατοικία του Θεού.
  2. Στη Στοά Αβάτου τον μυστηριακό αλλά και ταυτόχρονα λειτουργικό χώρο, όπου γινόταν η ίαση του ασθενούς μέσω της εγκοίμησης και κατά συνέπεια μέσω της επαφής του με τον θεό.
  3. Στο Τελετουργικό Εστιατόριο προοριζόμενο σύμφωνα με νεώτερες έρευνες για τα τελετουργικά γεύματα, στα οποία, σύμφωνα με τη λατρεία, έπαιρνε μέρος και ο θεός, προσφέροντας δύναμη και υγεία στους πιστούς.
  4. Στο Στάδιο στο οποίο τελούνταν οι αθλητικοί αγώνες προς τιμήν του Ασκληπιού.

    ep5ep6

v. Η τελευταία στάση μας στο ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό της παλαιάς Επιδαύρου για γεύμα και ξεκούραση. Επιστροφή στο σχολείο το βράδυ με όμορφες εικόνες και από αυτή την επαφή μας με τους αδιάψευστους μάρτυρες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που μας πάντα μας κάνουν υπερήφανους.

 

 

ep9

Υπεύθυνοι- συνοδοί καθηγητές : Δημητρίου Μάχη, Νάτση Εύα, Σκουρλής Βασίλης, Τσαούση Ελένη, Χρυσοσπάθης Κώστας.

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα & Ανακοινώσεις ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ