Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
1.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Προγράμματα / Ευρωπαικά

 • eTwinning 2021-2022 Erasmus+

   

   

 • eTwinning 2019-2020 Erasmus+

   

  Τo eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Προσφέρει μία ασφαλή πλατφόρμα για εκπ/κούς και μαθητές των συμμετεχουσών Ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν. Το eTwinning συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό.
  Οι μαθητές/τριες του τμήματος Α3 του 1ου Γυμνασίου Γέρακα υλοποιούν τη χρονιά 2019-2020 πρόγραμμα eTwinningμε θέμα: ‘’CITIZENS OF THE WORLD: I AND MY COUNTRY’’.
  Συνεργαζόμαστε με το σχολείο Μiddle School ‘’Henri Baumont’’, στην πόλη Beauvais της Γαλλίας. Για την επικοινωνία χρησιμοποιείται η Αγγλική γλώσσα.
  Το πρόγραμμα, που εστιάζει στην κουλτούρα των δύο λαών, ατομική, κοινωνική, εθνική και έχει διαφορετικές θεματικές ενότητες κάθε μήνα, λειτουργεί διαδραστικά για τους μαθητές στην πλατφόρμα Twinspace.

   

  Υπεύθυνη εκπ/κός: Μαρία Αντωνίου

   

 • Teachers4europe

  Η εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe διοργανώνεται από την  Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

  Στόχος της δράσης είναι να γίνουν γνωστές και κατανοητές στους εκπαιδευόμενους οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος καθώς και η προσαρμογή των νέων στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσω της παρακολούθησης της συγκεκριμένης δράσης, οι Εκπαιδευτικοί θα συμβάλλουν στην προώθηση και διάχυση των γνώσεων και εμπειριών που θα αποκομίσουν μέσα στα σχολεία που εργάζονται αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία.

  H επίσημη ιστοσελίδα της δράσης.

  Υπέυθυνη δράσης για το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα: Περτσινίδου Κορίννα

 • 2015 - 2016 eTwinning

  Σύμπραξη του 1ου Γυμνασίου Γέρακα με το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης και το ICS "Palazzo-Salinari" di Montescaglioso στην Ιταλία  με θέμα τα αρχαία θέατρα.

  Τίτλος του έργου "The ancient theaters echo in their silence"

  Υπεύθυνοι προγράμματος:

  Περτσινίδου Κορίννα, Λυμπεροπούλου Σοφία, Δημαράς Παναγιώτης, Σπρυροπούλου Κατερίνα -Χριστίνα

  eTwinning

 • 2014 - 2015 ERASMUS+/ Δράση ΚΑ1

  Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+/ΚΑ1 - Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης με τίτλο "Εφαρμογή καινοτόμων μορφών, τεχνικών και μεθόδων διδασκαλίας και μάθησης στην τάξη. Ομαδοσυνεργατική διαδασκαλία και μάθηση-Διαφοροποιημένη μάθηση" εγκρίθηκε από το ΙΚΥ και είχε διάρκεια ενός έτους, από 31/12/2014 εως 30/12/2015. Το πρόγραμμα επιχορηγήθηκε από την Ευρωπαΐκή Επιτροπή. Στην κινητικότητα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο Kent,  το καλοκαίρι του 2015, συμμετείχαν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Γέρακα: Αντωνίου Μαίρη, Περτσινίδου Κορίννα και Αμπανούδη Ελένη.

 • 2014 - 2016 ERASMUS+/Δράση ΚΑ2

  Πρόκειται για  Ευρωπαΐκό πρόγραμμα ERASMUS+/Δράση ΚΑ2, Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Εκπαίδευσης, αποκλειστικά μεταξύ σχολείων από την Ευρωπαΐκή Επιτροπή. Το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα εγκρίθηκε από το ΙΚΥ ως εταίρος σε σύμπραξη που συντονίζει το σχολείο της Ισπανίας. Οι υπόλοιποι εταίροι που συμμετείχαν στη δράση είναι  η Αγγλία, η Πορτογαλία, η Τουρκία και η Λιθουανία. Το σχέδιο δράσης ήταν περιβαλλοντικού περιεχομέμου με τίτλο "Implementation of Agenta 21 in schools" και είχε διετή διάρκεια, από 1/9/2014 έως 31/8/2016.

  Υπεύθυνη προγράμματος: Αντωνίου Μαίρη

  Συμμετείχαν:  Περτσινίδου Κορίννα, Άρχου Μαρία, Ρήγας Θοδωρής, Δημαράς Παναγιώτης

 • 4. 2008-2009, E-twinning

  "Reality in legents, Η πραγματικότητα στους μύθους"  

  σε συνεργασία με το σχολείο της Braila Ρουμανίας: Liceul Theoretic "Michail Sebastian"  

  Υπεύθυνες καθηγήτριες:  Λυμπεροπούλου Σοφία, Μπαρμπάτη Ολυμπία

 • 3. 2006-08, LLP COMENIUS 1
  "Through folk songs and dances to knowledge the culture  of european countries",
  "Mέσα από τα δημοτικά τραγούδια και τους χορούς γνωρίζουμε τον πολιτισμό των ευρωπαϊκών λαών"
   
   
  Υπεύθυνοι καθηγητές:  
  Λυμπεροπούλου Σοφία, Μπαρμπάτη Ολυμπία, Γερμανού Βάσια, Μισιτζή Ευαγγελία,  Αναγνώστου Δημήτριος, Κάνδιας Ιωάννης
 • 2. 2005-2006 E-twinning
  "knowing each other by means of the culture and tradition" 
  "Γνωρίζοντας ο ένας τον άλλο μέσα από την παράδοση και τον πολιτισμό"
   Σε συνεργασία με το σχολείο της Κρεμόν Iταλίας: Istituto Magistrale Statale "S. Anguisolla"
   
  Υπεύθυνοι καθηγητές: Λυμπεροπούλου Σοφία, Μπαρμπάτη Ολυμπία, 
                                     Γερμανού Βάσια, Μισιτζή Ευαγγελία, Αναγνώστου Δημήτριος
 • 1. 2004-2005, Άνοιξη της Ευρώπης

  "Οι αξίες των ευρωπαϊκών λαών"
   Υπεύθυνες καθηγήτριες: Λυμπεροπούλου Σοφία, Γερμανού Βάσια

Βρίσκεστε εδώ: Home Προγράμματα Ευρωπαικά