Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
3.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Προγράμματα / Πολιτιστικά

 • 2022-2023 Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα
 • Τα χαϊκού της άνοιξης -2022
 • 2019-2020 MODEL UNITED NATIONS

   

  Πρόκειται για προσομοίωση του Συμβουλίου Ηνωμένων Εθνών και των άλλων πολυμερών οργάνων του. Δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με τους κανονισμούς, έχουν μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου. Συνεργαζόμαστε με το Aμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας PIERCE, όπου και θα διεξαχθεί η διήμερη ‘’Διάσκεψη του Ο.Η.Ε.’’ στις 4 και 5 Απριλίου 2020, με τη συμμετοχή και άλλων σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δική μας ομάδα πρεσβευτών θα αντιπροσωπεύσει τη Γαλλία και τον Καναδά.
  Σκοπός και επιμέρους στόχοι του πολιτιστικού προγράμματος:
  Εμπλοκή των μαθητών στη μελέτη και συζήτηση παγκόσμιων ζητημάτων, ενθάρρυνση για απόκτηση χρήσιμων δεξιοτήτων για την υπόλοιπη ζωή τους, όπως η έρευνα, ο γραπτός λόγος, η ρητορική, η βελτίωση των επικοινωνιακών τους ικανοτήτων, η επίλυση προβλημάτων και συγκρούσεων, η οικοδόμηση ομοφωνίας, ο συμβιβασμός και η ομοφωνία. Επίσης δίνεται η δυνατότητα για συναντήσεις και αλληλεπίδραση με νέους ανθρώπους και νέες φιλίες.
  Μεθοδολογία προσέγγισης των θεματικών ενοτήτων του προγράμματος:
  Θεωρητική και βιωματική προσσέγγιση. Η γλώσσα προετοιμασίας και υλοποίησης του προγράμματος αλλά και η γλώσσα των εργασιών της Διάσκεψης είναι η Αγγλική.
  ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:
  Ανθρώπινα Δικαιώματα- Δημοκρατία μέσα από τον πολιτισμό και τις τέχνες.
  Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία Αντωνίου
  Συμμετέχει η καθηγήτρια: Mαρία Αμερικάνου

 • 2018-2019 Graffiti
 • 2018-2019 Ο κόσμος των νοημάτων
 • 2017-2018 MODEL UNITED NATIONS

   

  MΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ 2018 - MODEL UNITED NATIONS (MUN)

  Πρόκειται για προσομοίωση του Συμβουλίου Ηνωμένων Εθνών και των άλλων πολυμερών οργάνων του. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου. Δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με τους κανονισμούς, έχουν μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου. Συνεργαζόμαστε με τα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα, όπου και θα διεξαχθεί η τριήμερη ''Διάσκεψη του Ο.Η.Ε.'', 2-4 Μαρτίου 2018,με τη συμμετοχή και άλλων σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δική μας ομάδα θα αντιπροσωπεύσει την Αυστρία.

  Σκοπός και επιμέρους στόχοι του πολιτιστικού προγράμματος

  Εμπλοκή των μαθητών στη μελέτη και συζήτηση παγκόσμιων ζητημάτων, ενθάρρυνση για απόκτηση χρήσιμων δεξιοτήτων για την υπόλοιπη ζωή τους, όπως η έρευνα, ο γραπτός λόγος, η ρητορική, η βελτίωση των επικοινωνιακών τους ικανοτήτων, η επίλυση προβλημάτων και συγκρούσεων, η οικοδόμηση ομοφωνίας, ο συμβιβασμός και η ομοφωνία. Επίσης δίνεται η δυνατότητα για συναντήσεις και αλληλεπίδραση με νέους ανθρώπους και νέες φιλίες.

  Μεθοδολογία προσέγγισης των θεματικών ενοτήτων του προγράμματος

  Θεωρητική και βιωματική προσσέγγιση. Η γλώσσα προετοιμασίας και υλοποίησης του προγράμματος αλλά και η γλώσσα των εργασιών της Διάσκεψης είναι η Αγγλική.

  ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:

  Ανθρώπινα Δικαιώματα- Δημοκρατία μέσα από τον πολιτισμό και τις τέχνες.

  Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία Αντωνίου

  Συμμετέχει η καθηγήτρια: Mαρία Αμερικάνου

   

 • 2017-2018 Ιστορίες Ψηφιδωτών

   Τη Τετάρτη 10/1/2018 η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος επισκέφθηκε το “δρω”, Χώρος Διοργάνωσης Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων, στην Πλάκα. Εκεί οι υπεύθυνοι μας υποδέχτηκαν και στη συνέχεια παρέλαβαν τα παιδιά για να συμμετάσχουν σε σεμινάριο εκπαίδευσης και κατασκευής ψηφιδωτών πλακών...

   

 • Αγαπημένο μου Ραδιόφωνο

  Υπεύθυνη καθηγήτρια: Βάσια Γερμανού

  Συμμετέχοντες: Παναγιώτης Δημαράς, Φώφη Μυτιληναίου

 • 2014 - 2017 "Όλα εν...τάξει και θεάσει"

  Στο πρόγραμμα αυτό θα γίνει διακόσμηση και στολισμός των εσωτερικών χώρων του σχολείου και αιθουσών. Επίσης περιλαμβάνει την κατασκευή σκηνικών, κουστουμιών και τη διδασκαλία, των δύο θεατρικών παραστάσεων (σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου και θεατρική παράσταση για το τέλος της χρονιάς). 

  Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κουσερή Γεωργία

  Συμμετέχει: Παρασκευά Γεωργία

 • 2014 - 2016 "Τα αρχαία Θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους"

  Πρόκειται για ένα ταξίδι στα αρχαία θέατρα, αυτού του κορυφαίου επιτεύγματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, εκεί ακριβώς όπου συντελέσθηκε η έκρηξη των δημοκρατικών θεσμών και άνθισε η η πολιτιστική και πνευματική δημιουργία. Είναι εκεί που παίχτηκαν τα μεγαλύτερα αρχαία δραματικά έργα της τραγικής και σατυρικής ποίησης από αρχαίους αλλά και σύγχρονους ηθοποιούς.

  Υπεύθυνη καθηγήτρια: Περτσινίδου Κορίννα

  Συμμετέχουν: Λυμπεροπούλου Σοφία, Τσιακούλια Κατερίνα, Δημαράς Παναγιώτης

 • 2015 - 2016 Κρήτη - Ταξιδεύοντας στους θησαυρούς της

  Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Γερμανού Βάσια

  Συμμετέχουν: Μυτιληναίου Φώφη, Τζιφάκη Σοφία, Μπέκτση Έφη

 • 2014 - 2015 "Μύρτις, η σιωπή μετά το φως..."

  Πρόκειται για ένα διασχολικό πολιτιστικό πρόγραμμα σχολείων: του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Γέρακα και του Ειδικού Λυκείου Ιλίου. Αφορά τη Μύρτιδα, τη μικρή Αθηναία της οποίας ο σκελετός βράθηκε στον Κεραμεικό το 2004, μαζί με άλλους σκελετούς ανθρώπων που πέθαναν από το λοιμό του 5ου αι π.Χ.. Γίνεται επίσης αντιστοιχία με το λοιμό (πανώλη) στην Τοσκάνη του 14ου αι μ.Χ. 

  Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γερμανού Βάσια

  Συμμετέχουν: Δημαράς Παναγιώτης, Μυτιληναίου Φωτεινή

 • 2014 - 2015 Κτίρια, μηχανές και άνθρωποι από το παρελθόν της Βιομηχανίας: Ζωντανά Κύτταρα Μνήμης

  Είναι ένα πρόγραμμα που αναφέρεται στην εποχή της εκβιομηχάνισης της χώρας μας και τα κατάλοιπά της που αποτελούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

  Υπεύθυνη καθηγήτρια: Λυμπεροπούλου Σοφία

  Συμμετέχει: Λυκουργιώτης Γιώργος

 • 2013- 2014 "Με του Μύθου τα φτερά"

  Αυτό το πρόγραμμα αναφέρεται σε μύθους και παραμύθια τα οποία θα δραματοποιηθούν, θα επενδυθούν με μουσική δημιουργία και θα παρουσιαστούν σε παράσταση. Θα υπάρξει συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Γέρακα και με το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ιλίου.

  Υπεύθυνοι καθηγητές: Γερμανού Βάσια, Σταμάτης Γιώργος

 • 2013-2014 "Η ηλεκτρονική εφημερίδα μας"

  Το πρόγραμμα αυτό έχει σαν σκοπό τη δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας από του μαθητές με θέματα του άμεσου ενδιαφέροντός τους (μαθητική ζωή, βιβλία, ειδήσεις, ταινίες, παραστάσεις, ανέκδοτα, άρθρα, μουσική συνταγές κλπ.). Οι εργασίες που εκπονούν οι μαθητές μας αναρτώνται άμεσα σ'αυτή την ιστοσελίδα στο κυρίως οριζόντιο μενού από την κατηγορία: Η Εφημερίδα μας

  Υπεύθυνες καθηγήτριες: Παρασκευά Γεωργία, Περτσινίδου Κορίννα, Κουσερή Γεωργία

 • 2013-2014 "Θεατρικά Δρώμενα"

  Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού προετοιμάστηκαν και παρουσιάστηκαν σκηνές από την επιθεώρηση "Μπράβο Κολονέλο 1940" στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Θα ανέβει θεατρικό έργο με τραγούδια στη γιορτή των Χριστουγέννων και θα επιλεγούν σκηνές από την "Ελένη" του Ευριπίδη οι οποίες θα παρουσιαστούν σε παράσταση που θα δοθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

  Υπεύθυνοι καθηγητές: Ρήγας Θοδωρής, Κουσερή Γεωργία, Παρασκευά Γεωργία

 • 2013-2014 "'Οταν ο Ελύτης συνάντησε τον Ελ Γκρέκο"

  Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει να φωτίσει δύο μεγάλες προσωπικότητες που τίμησαν τη χώρα μας παγκόσμια και διαχρονικά: το νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και το μεγάλο ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο - Ελ Γκρέκο με αφορμή βέβαια το γεγονός ότι το 2014 είναι "Έτος Ελ Γκρέκο" και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στην Ισπανία για τη συμπλήρωση των 400 χρόνων από το θάνατο αυτού του μεγάλου ζωγράφου. Μέσω της μελέτης αυτών των δύο μεγάλων αντρών θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τα στοιχεία που τους ενώνουν. Στόχος είναι η δημιουργία ενός ιστολογίου-blog με αργασίες των μαθητών, η εκμάθηση μελοποιημένων τραγουδιών του Οδυσσέα Ελύτη και η δημιουργία ενός δρώμενου μ'αυτό το θέμα.

  Υπεύθυνοι καθηγητές: Περτσινίδου Κορίννα, Λυμπεροπούλου Σοφία, Ρήγας Θοδωρής, Τσιακούλια Κατερίνα

 • 2013-2014 "Κινηματογραφική Ομάδα"

  Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών με τον κόσμο του κινηματογράφου, αλλά και την κινηματογραφική γλώσσα και τεχνική. Το τελικό προιόν θα είναι η δημιουργία μια ολιγόλεπτης ταινίας από τους ίδιους τους μαθητές. Επίσης στόχος της ομάδας είναι και η συμμετοχή της σε φεστιβάλ κινηματογράφου.

  Υπεύθυνες καθηγήτριες: Λυμπεροπούλου Σοφία, Περτσινίδου Κορίννα

 • 2012-2013 "Μεσαιωνικά Κάστρα στην Ελλάδα και στη Γαλλία: Μια διαδρομή στη γοητεία και στο μεγαλείο τους"

  Υπεύθυνοι καθηγητές: Α' Γυμνάσιο Γέρακα: Βάσια Γερμανού , Θοδωρής Ρήγας , Σπύρος Ευαγγελάτος
  ( Γ' Γυμνάσιο Γέρακα: Άννα Σακκογιάννη - Γυμνάσιο Ανθούσας: Χρυσούλα Μούσιου )

 • 2012-2013 "Μαθητικό Φεστιβάλ σύγχρονου χορού και χορογραφίας :Χόρεψε το"

  Το πρόγραμμα "εκπαίδευση & χορός" αποσκοπεί στο να διερευνήσει τις παιδαγωγικές διαστάσεις και τις εκπαιδευτικές δυνατότητες του χορού στην τυπική εκπαίδευση και να δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές να εκφράσουν συλλογικά απόψεις, ιδέες και συναισθήματα δημιουργώντας χορογραφίες & χοροθεατρικές συνθέσεις. Το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζεται από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής.

  Το σχολείο μας θα λαβει μερος στο 4ο μαθητικο φεστιβάλ συγχρονου χορού και χορογραφίας στις 24 /4/13 με τρεις χορογραφίες μαθητριών της Β' και Γ' Γ/ΣΙΟΥ.

  Υπεύθυνες καθηγήριες οι κες Ναντση Εύα και Αντωνίου Μαίρη.

 • 2012 - 2013 H ηλεκτρονική εφημερίδα μας

  Το πρόγραμμα αυτό έχει σαν σκοπό τη δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας από του μαθητές με θέματα του άμεσου ενδιαφέροντός τους (μαθητική ζωή, βιβλία, ειδήσεις, ταινίες, παραστάσεις, ανέκδοτα, άρθρα, μουσική συνταγές κλπ.). Οι εργασίες που εκπονούν οι μαθητές μας αναρτώνται άμεσα σ'αυτή την ιστοσελίδα στο κυρίως οριζόντιο μενού από την κατηγορία: Η Εφημερίδα μας

  Υπεύθυνες καθηγήτριες: Παρασκευά Γεωργία, Περτσινίδου Κορίννα, Αμπανούδη Ελένη, Κωσταρά Ελένη, Κουσερή Γεωργία, Τζιφάκη Σοφία, Αγόρη Σταυρούλα

   

 • 2012-2013 Βιντεομουσεία

  Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια πρόταση οπτικοακουστικής παιδείας για νέους και μια ευκαιρία για να αποτυπώσουν οι μαθητές του προγράμματος τα θέματα της δικής τους κουλτούρας που πιστεύουν ότι αξίζει να διασωθούν σε ένα φανταστικό μουσείο του μέλλοντος μέσω μιας ολιγόλεπτης ταινίας. Ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με τη στήριξη της Δ/θμιας Δ/νσης Σπουδών Ανατολικής Αττικής που συνεργάζεται με την εταιρεία Καρπός.

  Υπεύθυνη καθηγήτρια: Περτσινίδου Κορίννα

 • 2012-2013 "Ένα ποτήρι κρασί μας ενώνει"

  Ένα αφιέρωμα στο μαγικό κόσμο του οίνου που ενώνει τους ανθρώπους, πολιτισμικά, γεωγραφικά, γευστικά, μουσικά αλλά και από την άποψη της θρησκείας και της υγείας.

  Υπεύθυνες καθηγήτριες: Σοφία Λυμπεροπούλου, Κορίννα Περτσινίδου, Βάσια Γερμανού

  Χορωδία- Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Ρήγας

  Παραδοσιακοί χοροί: Δέσποινα Αγνουσιώτου

 • 2011 - 2012 ...σα θα διψάσεις για νερό, θα στύψουμε ένα σύννεφο...

  Ένα ταξίδι του νερού στο χρόνο και στον πολιτισμό. Από την αρχαιότητα, στις λαϊκές παραδόσεις και μετά στο σήμερα με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή μας.

  Υπεύθυνοι καθηγητές: Σοφία Λυμπεροπούλου, Κορίννα Περτσινίδου, Βάσια Γερμανού, Θοδωρής Ρήγας, Σοφία Τζιφάκη, Δέσποινα Αγννουσιώτου, Πελαγία Ταμπακάκη

  Συνεργάτης: Τάκης Λουκάτος(σκηνοθέτης)

  Φιλική συμμετοχή: Νότης Μαυρουδής, Αθηνά Μόραλη

 • 2010 Συναυλία Encardia

  Πρόκειται για τη συναυλία που δόθηκε από το συγκρότημα Encardia με παραδοσιακή μουσική από την Κ. Ιταλία στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Γέρακα την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2012. Πρόκειται για ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια από την πλούσια μουσική παράδοση της Κ. Ιταλίας.

  Υπέυθυνες καθηγήτριες: Κορίννα Περτσινίδου, Σοφία Λυμπεροπούλου, Ολυμπία Μπαρμπάτη

 • 2010 - 2011 Ο Λόρκα των Ελλήνων Δημιουργών

  Ένα αφιέρωμα στον Ισπανό ποιητή, θεατρικό συγγραφέα, σκηνοθέτη, σκηνογράφο και ζωγράφο και πώς επηρέασε τους Έλληνες δημιουργούς (συνθέτες, ποιητές, ηθοποιούς).

  Υπέυθυνες καθηγήτριες: Σοφία Λυμπεροπούλου, Κορίννα Περτσινίδου, Δέσποινα Αγνουσιώτου

  Συνεργάτες: Τάκης Λουκάτος (σκηνοθέτης), Θοδωρής Ρήγας(μουσικός), Αδριανή Παπαγεωργίου(δασκάλα φλαμένκο)

 • 2009 -2010 Παραδoσιακά τραγούδια και μουσικές της Μεσογείου

  Κατά τη διάρκεια αυτού του προγάμματος οι μαθητές διδάχτηκαν παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, της Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και το Ισραήλ. Επίσης διδάχτηκαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και tarantella.

  Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ολυμπία Μπαρμπάτη, Σοφία Λυμπεροπούλου, Κορίννα Περτσινίδου

 • 2008-09 « Από την Ευρώπη των πολέμων στην Ευρώπη των ονείρων;;;»

  Υπεύθυνοι καθηγητές: Κάνδιας Ιωάννης ΠΕ4, Αναγνώστου Δημήτριος ΠΕ2

 • 2008-09 « …η ξενιτιά είναι πικρή …το λέει και το τραγούδι..»

  Υπεύθυνες καθηγήτριες:  Μπαρμπάτη Ολυμπία ΠΕ6, Λυμπεροπούλου Σοφία ΠΕ2,

 • 2006-2007 « Παλιές γειτονιές – ξεχασμένα παιχνίδια»

  Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μπαρμπάτη Ολυμπία ΠΕ6, Λυμπεροπούλου Σοφία ΠΕ2,

 • 2005-2006 « Αφιέρωμα στον Καββαδία: ο ταξιδευτής ποιητής»

  Υπεύθυνοι καθηγητές Μπαρμπάτη Ολυμπία ΠΕ6, Λυμπεροπούλου Σοφία ΠΕ2, Αναγνώστου Δημήτριος ΠΕ2.

 • 2005-2006 « Αιγαιοπελαγίτικος πολιτισμός και παράδοση»

  Υπεύθυνοι καθηγητές  Λυμπεροπούλου Σοφία ΠΕ2, Μπαρμπάτη Ολυμπία ΠΕ6, Μισιτζή Ευαγγελία ΠΕ2, Γερμανού Βασιλική ΠΕ5

 • 2004-2005 « Παραδοσιακά επαγγέλματα»

  Υπεύθυνες καθηγήτριες:  Μπαρμπάτη Ολυμπία ΠΕ6. Φωτίου Αριστέα ΠΕ15

 • 2003-20004 « Η Τέχνη της Αναγέννησης»

  Υπεύθυνοι καθηγητές Λυμπεροπούλου Σοφία ΠΕ2, Κάνδιας Ιωάνης ΠΕ4

 • 2002-2003 «Αλησμόνητες πατρίδες»

  Υπεύνες καθηγήτριες: Μπαρμπάτη Ολυμπία ΠΕ6, Σιδέρη Σοφία ΠΕ16, Λυμπεροπόυλου Σοφία ΠΕ16

 • 2001-02 « Από τη νοσταλγία του παρελθόντος στην πρόκληση του μέλλοντος» (Αθήνα-Θεσσαλονίκη: πλατείες με ιστορία)

  Υπεύθυνες καθηγήτριες:  Μπαρμπάτη Ολυμπία ΠΕ6, Σιδέρη Σοφία ΠΕ16

Βρίσκεστε εδώ: Home Προγράμματα Πολιτιστικά