Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ

Νέα και ανακοινώσεις

 
 

Ενδιαφέρουσες φράσεις

 
 

Αρχική

D5
Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022
Εκπαιδευτική επίσκεψη με τους/τις μαθητές/τριες της Γ' τάξης στο θέατρο Διονύσου στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος ''Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο της Καρθαίας''.
D1

Στο πλαίσιο του μαθήματος της δραματικής ποίησης και του πολιτιστικού προγράμματος «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» οι μαθητές της Γ τάξης επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Νότιας Κλιτύος της Ακρόπολης. Είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο που έχει συνδεθεί με τη γένεση του θεάτρου και του δράματος που είναι από τα κορυφαία επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
D3

Προηγήθηκε στις τάξεις προετοιμασία των μαθητών, οι οποίοι παρακολούθησαν βίντεο για την ιστορία και εξέλιξη του θεάτρου του Διονύσου και διάβασαν έντυπο υλικό με πληροφορίες για τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο.

D8

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές μας περιηγήθηκαν στο θέατρο του Ελευθερέως Διονύσου, στη στοά του Ευμένους, στο ιερό του Ασκληπιού και περπάτησαν στον αρχαίο «περίπατο» και στην οδό Τριπόδων, τον αρχαιότερο δρόμο.

Την επόμενη μέρα στο σχολείο συζήτησαν για τις εντυπώσεις τους και δοκίμασαν τις γνώσεις τους λύνοντας κουΐζ με παιχνίδια και ερωτήσεις για το θέατρο και τον χώρο που επισκέφτηκαν συνειδητοποιώντας τη διαχρονική αξία και την επικαιρότητα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

D7

Υπεύθυνοι και συνοδοί καθηγητές : Δημητρίου Μάχη (φιλόλογος), Κωστής Λάμπρος (Γυμναστής), Σταυροπούλου Μάριον (καθηγήτρια θρησκευτικών), Τσαούση Ελένη (φιλόλογος)

 D4

D2

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα & Ανακοινώσεις Θέατρο Διονύσου-''Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο της Καρθαίας''