Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
1.png

Χριστουγεννιάτικο Bazaar Γεύσεων

bazaar

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το καθιερωμένο Bazaar Γεύσεων της πολιτιστικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Γέρακα  με τίτλο "Όλη η Ελλάδα στο πιάτο σας". Αυτή τη χρονιά το θέμα ήταν γεύσεις από όλη την Ελλάδα με αφορμή το πρόγραμμά μας "Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους" , που υλοποιούμε για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφού η Ελλάδα είναι διάσπαρτη από αρχαία θέατρα. Ύστερα από έρευνα που κάναμε σχετικά με παραδοσιακές συνταγές, αλμυρές και γλυκιές, απ'όλη την Ελλάδα τις μοιράσαμε  στους μαθητές μας.

Μερικές απ'αυτές ήταν οι εξής: Ραβανί Κοζάνης, Κατάδες- κουραμπιέδες Σάμου, Χαλβάς Πελοποννήσου, Γλυκό ντοματάκι από την Κω, Πατατοσαλάτα με παστό Καλαμάτας, Σπετζοφάι Μαγνησίας, Κρεμμυδόπιτα Κρήτης, Τραχανόπιτα Στερεάς Ελλάδας, Γιαουρτόπιτα Λαμίας, Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, Κεφτεδάκια Φλώρινας, Δίπλες Μεσσηνίας, Κιμαδόπιτα Γιαννιώτικη, Πιταρούδια Ρόδου, Χουρμαδότουρτα Πάτρας κα. Επίσης φτάξαμε και ταχινόπιτες από την Κύπρο, μιας και εκεί υπάρχουν σπουδαία αρχαία θέατρα. Δεν έλειψαν και τα παραδοσιακά γλυκίσματα, όπως τα μελομακάρονα. 

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους γονείς για την επιτυχή διοργάνωση του Bazaar αλλά και την οικονομική ενίσχυσή του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κα Δ. Δημητροπούλου - Χατζηγιάννη για τις υπέροχες Δίπλες που έφτιαξε ειδικά για την περίσταση.

Ta έσοδα από το Bazαar θα διατεθούν για την τελική παρουσίαση του προγράμματος.

Και του χρόνου!

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Περτσινίδου Κ., Λυμπεροπούλου Σ., Τσιακούλια Κ.

bazaar

 

)