Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
1.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Προγράμματα / Πολιτιστικά / 2019-2020 MODEL UNITED NATIONS

 

Πρόκειται για προσομοίωση του Συμβουλίου Ηνωμένων Εθνών και των άλλων πολυμερών οργάνων του. Δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με τους κανονισμούς, έχουν μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου. Συνεργαζόμαστε με το Aμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας PIERCE, όπου και θα διεξαχθεί η διήμερη ‘’Διάσκεψη του Ο.Η.Ε.’’ στις 4 και 5 Απριλίου 2020, με τη συμμετοχή και άλλων σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δική μας ομάδα πρεσβευτών θα αντιπροσωπεύσει τη Γαλλία και τον Καναδά.
Σκοπός και επιμέρους στόχοι του πολιτιστικού προγράμματος:
Εμπλοκή των μαθητών στη μελέτη και συζήτηση παγκόσμιων ζητημάτων, ενθάρρυνση για απόκτηση χρήσιμων δεξιοτήτων για την υπόλοιπη ζωή τους, όπως η έρευνα, ο γραπτός λόγος, η ρητορική, η βελτίωση των επικοινωνιακών τους ικανοτήτων, η επίλυση προβλημάτων και συγκρούσεων, η οικοδόμηση ομοφωνίας, ο συμβιβασμός και η ομοφωνία. Επίσης δίνεται η δυνατότητα για συναντήσεις και αλληλεπίδραση με νέους ανθρώπους και νέες φιλίες.
Μεθοδολογία προσέγγισης των θεματικών ενοτήτων του προγράμματος:
Θεωρητική και βιωματική προσσέγγιση. Η γλώσσα προετοιμασίας και υλοποίησης του προγράμματος αλλά και η γλώσσα των εργασιών της Διάσκεψης είναι η Αγγλική.
ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:
Ανθρώπινα Δικαιώματα- Δημοκρατία μέσα από τον πολιτισμό και τις τέχνες.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία Αντωνίου
Συμμετέχει η καθηγήτρια: Mαρία Αμερικάνου

Βρίσκεστε εδώ: Home Προγράμματα Πολιτιστικά 2019-2020 MODEL UNITED NATIONS