Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
2.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Προγράμματα / Ευρωπαικά / 2014 - 2016 ERASMUS+/Δράση ΚΑ2 / Δελτίο τύπου στη Φωνή του Γέρακα-Περιβαλλοντική Συνάντηση

Δελτίο τύπου στη Φωνή του Γέρακα-Περιβαλλοντική Συνάντηση

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ - ΕRASMUS+ 2014-2016

2η Περιβαλλοντική Συνάντηση με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης

Tην Πέμπτη 21/4/2016, το σχολείο μας υποδέχτηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, στα πλαίσια της 2ης Περιβαλλοντικής μας Συνάντησης, για να γιορτάσουμε από κοινού την  "Ημέρα της Γης" (22/4/2016). Η 1η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στο Δημοτικό.
Οι καλεσμένοι μας, 35 μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας και 3 εκπαιδευτικοί, ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τις δράσεις μας στο πεδίο από τους μαθητές/τριες του προγράμματος Erasmus+, με μία διαδραστική προσέγγιση των όσων παρουσιάστηκαν, ώστε να συμμετέχουν και τα παιδιά του Δημοτικού με τις γνώσεις τους.
Eπίσης, ανακυκλώσαμε μπαταρίες και πλαστικά καπάκια και φυτέψαμε ένα δενδρίλιο, που μας πρόσφεραν οι φιλοξενούμενοί μας.
Έπειτα, παίξαμε το παιχνίδι του "κρυμμένου θησαυρού" με γρίφους περιβαλλοντικού περιεχομένου, στο οποίο συμμετείχαν όλα τα παιδιά με έπαθλο!
Tέλος, τους ενημερώσαμε για την πρόσφατη εκπαιδευτική μας εκδρομή στην Καλαμάτα και τις επισκέψεις μας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης με παρουσιάσεις για την ανακύκλωση και τη γενικότερη διαχείριση των απορριμμάτων καθώς και στο Costa Νavarino και τον εκθεσιακό διαδραστικό του χώρο για τη φύση, τα οικοσυστήματα και την κλιματική αλλαγή.

Η παιδαγωγική ομάδα
του Ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού προγράμματος Εrasmus+

Βρίσκεστε εδώ: Home Προγράμματα Ευρωπαικά 2014 - 2016 ERASMUS+/Δράση ΚΑ2 Δελτίο τύπου στη Φωνή του Γέρακα-Περιβαλλοντική Συνάντηση