Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
1.png

Τα δικαιώματα των παιδιών-η ταινία

DSCN0755

Στο πλαίσιο της Βιωματικής Δράσης της Α' Γυμνασίου "Κινηματογραφώντας την καθημερινότητά μας γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας", δημιουργήσαμε μια ταινία που αφορά τα "Δικαιώματα των Παιδιών" με βάση τη Διεθνή Σύμβαση για τα διακιώματα των παιδιών. Στο τέλος της ταινίας οι μαθητές της Βιωματικής δράσης απαγγέλουν το ποίημα του Γ. Ρίτσου "Για το παιδί". Η ταινία προβλήθηκε στο 11o Μαθητικό Φεστιβάλ  Ταινίας "Πες το με εικόνες" , στις 8 Μαΐου 2015, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Δ/νση Ανατολικής Αττικής και στην οποία συμμετέχουμε για 4 συναπτά έτη.

Επίσης θα συμετέχει στο 15ο Camera Zizanio στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας που διεξάγεται από τις 28 Νοεμβρίου ως τις 5 Δεκεμβρίου 2015 στον Πύργο Ηλείας.

Η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio ξεκίνησε το 2001 σαν μια πρωτοβουλία του ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Στην Camera Zizanio παρουσιάζονται και διαγωνίζονται έργα που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι έως 20 χρόνων. Εκατοντάδες παιδιά και εκπαιδευτές από την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο συναντώνται κάθε χρόνο στον Πύργο της Ηλείας για να παρουσιάσουν έργα που παρήχθησαν είτε σε κινηματογραφικά εργαστήρια είτε ατομικά, για να ανταλλάξουν ιδέες, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν κοινή δράση.

Σήμερα είναι η μεγαλύτερη Συνάντηση οπτικοακουστικής δημιουργίας των νέων ανθρώπων στην Ευρώπη.

 

)

Έπαινος συμμετοχής από το "Πες το με εικόνες"

DSC 7933