Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
1.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Η Εφημερίδα μας / Συνταγές που δοκιμάσαμε / Γλυκιές / Κέικ καρότου με γλάσο

Κέικ καρότου με γλάσο

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟ(ΜΕ ΓΛΑΣΟ)


Υλικά για το κέικ


• 2 φλ. αλεύρι κανονικό
• 2 κ. γλ. σόδα μαγειρική
• 1 κ. γλ. αλάτι
• 2 κ. γλ. κανέλλα (ή και λιγότερα μπαχαρικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις)
• 1/2 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ (εγώ χρησιμοποιώ σκόνη)
• 1 κ. γλ. βανίλια
• 2 φλ. ζάχαρη καστανή (demerara ή golden caster)
• 1 και 1/2 φλ. αραβοσιτέλαιο
• 4 αυγά
• 3 φλ. καρότο τριμμένο (εγώ το κάνω στο multi για να μην παιδεύομαι με τον τρίφτη και γίνεται μια χαρά)
για το Γλάσο (Cream Cheese Icing)

• 250 γρ. τυρί κρέμα ( το γνωστό...)
• 1/4 φλ. βούτυρο (εγώ βάζω ένα βούτυρο που κυκλοφορεί light)
• 4 φλ. ζάχαρη άχνη
• 1 κ. γλ. βανίλια
• 2 κ. σούπας χυμό λέμόνι (ή πορτοκάλι ή και τα δύο)
• Λίγη κανέλλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση κέικ
• Προθερμάινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
• Βουτυρώνουμε και αλευρωνουμε μια στρογγυλή φόρμα περίπου 20εκ.
• Ανακατεύουμε και περνάμε από σίτα το αλέυρι, τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια και τα μπαχαρικά.
• Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι
• προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και χτυπάμε καλά.
• Προσθέτουμε τα καρότα
• Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού και χτυπάμε.
• Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο
• Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως
Εκτέλεση Γλάσου

• Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί καλάμέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα
• Προσθέτουμε και το χυμό λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει η κρέμα
Βάζουμε το γλάσο στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει καλά και το απλώνουμε στο κρύο κέικ.
Επειδή το γλάσο έχει τυρί καλό θα ήταν να το συντηρήσουμε στο ψυγείο. Είναι εξίσου νόστιμο.


ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ
Το κέικ δεν έχει καθόλου γεύση καρότου ,παρολοπου βαζουμε ένα ποτηρι τριμμένο καρότο!!!!!

Από τη μαθήτρια Ζοζεφίνα Κυριάκη

Βρίσκεστε εδώ: Home Η Εφημερίδα μας Συνταγές που δοκιμάσαμε Γλυκιές Κέικ καρότου με γλάσο