Λουκουμάδες
- 06 Νοε 2012
- Ανανεώθηκε 06 Νοε 2012
- Αναρτήθηκε 06 Νοε 2012
- Εμφανίσεις: 833
Λουκουμάδες
Υλικά:
640 γρ. αλεύρι
640 γρ. νερό χλιαρό ή 500 γρ. νερό + 2 αβγά
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
16-18 γρ. μαγιά μπύρας
λάδι για τηγάνισμα
λίγη κανέλα
Σιρόπι:
640 γρ. ζάχαρη
320 γρ. νερό
1-2 κ.σ. μέλι
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή, χωρίς σβόλους. Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους και τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τους στραγγίζουμε, τους βρέχουμε με το σιρόπι, τους πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.
Σιρόπι:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού για 6-12\'.
Προσθέτουμε το μέλι και κατεβάζουμε από τη φωτιά
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για σιρόπι μπορούμε να τους σερβίρουμε μόνο με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.
Από τη μαθήτρια Χριστίνα Παχύ