Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
3.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Η Εφημερίδα μας / Διαβάσαμε και μας άρεσε / Συμβουλές για αποδοτικό διάβασμα

Συμβουλές για αποδοτικό διάβασμα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

 

  •  Φωτισμός. Ο καλός φωτισμός αποτελεί την πρώτη αλλαγή που θα χρειαστεί να κάνουμε. Ο λάθος φωτισμός μπορεί να φέρει κούραση και να επηρεάσει την απόδοση σου στο διάβασμα. Διάλεξε ένα φώς που να μην δημιουργεί σκιές και έντονες αντιθέσεις. Υπάρχουν κατάλληλες λάμπες στο εμπόριο με λογικές τιμές και μεγάλη ποικιλία για να διαλέξεις.
  •  Εξαερισμός. Στο δωμάτιο σου θα χρειαστεί να προσέχεις δύο πράγματα: τον καθαρό αέρα και την σταθερή θερμοκρασία. Και οι δύο αυτοί παράγοντες είναι σημαντικοί για να είσαι σε επαγρύπνηση και με καθαρό μυαλό.
  • Η θέση που κάθεσαι. Η θέση που θα κάθεσαι θα πρέπει να μην είναι πολύ άνετη (μην σε πάρει ο ύπνος), αλλά ούτε και άβολη. Διάλεξε μία μέτρια (κατα προτίμηση ανατομική) καρέκλα και μην διαβάζεις στο κρεβάτι.
  • Η στάση του σώματος. Προσπάθησε να μην βάζεις το κεφάλι σου μέσα στο βιβλίο, αλλά και ναμην κρατάς το βιβλίο μακριά από εσένα. Και στις δύο περιπτώσεις, η κούραση θα σε αποθαρρύνει σύντομα.
  • Εξωτερικές ενοχλήσεις. Οι πιο σημαντικές ενοχλήσεις είναι αυτές που μπορείς ν δείς και να ακούσεις. Παρόλο που μπορεί να απολαμβάνεις να διαβάζεις με μουσική ή με ανοιχτή την τηλεόραση, να έχεις υπ’όψη σου ότι οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι γινόμαστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί, όταν ασχολούμαστε με ένα πράγμα τη φορά.
  • Διαλείμματα. Κάνε τακτικά διαλλείμμματα όχι πολύ μικρά αλλά ούτε και πολύ μεγάλα. Ένα τέταρτο είναι αρκετό. Μην διαβάζεις αν δεν περάσει ένα διάστημα μεταξύ 30-90 λεπτών από το φαγητό.

Από τη Ζωζεφίνα Κυριάκη

Βρίσκεστε εδώ: Home Η Εφημερίδα μας Διαβάσαμε και μας άρεσε Συμβουλές για αποδοτικό διάβασμα