Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
1.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Συμμετοχές σε εκδηλώσεις / Συμμετοχή στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Συμμετοχή στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

To σχολείο μας για τρίτη συνεχή χρονιά θα συμμετέχει με δύο ταινίες στο 15ο Camera Zizanio που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Νέους από τις 28 Νοεμβρίου μέχρις τις 5 Δεκεμβρίου 2015 στον Πύργο Ηλείας.

Η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio ξεκίνησε το 2001 σαν μια πρωτοβουλία του ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Στην Camera Zizanio παρουσιάζονται και διαγωνίζονται έργα που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι έως 20 χρόνων. Εκατοντάδες παιδιά και εκπαιδευτές από την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο συναντώνται κάθε χρόνο στον Πύργο της Ηλείας για να παρουσιάσουν έργα που παρήχθησαν είτε σε κινηματογραφικά εργαστήρια είτε ατομικά, για να ανταλλάξουν ιδέες, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν κοινή δράση.

Σήμερα είναι η μεγαλύτερη Συνάντηση οπτικοακουστικής δημιουργίας των νέων ανθρώπων στην Ευρώπη.

Οι ταινίες  με τις οποίες θα συμμετέχουμε είναι "Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους"  που δημιουργήθηκε τη σχολική χρονιά 2014-2015 στο πλαίσιο του  ομώνυμου πολιτιστικού προγράμματος και "Τα δικαιώματα των παιδιών" που δημιουργήθηκε την ίδια σχολική χρονιά στο πλαίσιο της Βιωματικής δράσης της Α' Γυμνασίου "Κινηματογραφώντας την καθημερινότητά μας γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας". Η πρώτη ταινία ασχολείται με την πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θεάτρα της Αττικής, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου διανθισμένη με ποιήματα των Σεφέρη, Ρίτσου και Καρυωτάκη τα οποία απαγγέλουν οι μαθήτριες Λάππα Αμαλία, Τυρολόγου Άννα, Καντιλλάρι Κων/να και Γραμματικού Μαρία. Η δεύτερη ταινία ασχολείται με τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Παιδιών ενώ στο τέλος της ταινίας οι μαθητές της Βιωματικής Δράσης απαγγέλουν το ποίημα του Γ. Ρίτσου "Για το παιδί".

Και οι δύο ταινίες συμμετείχαν στο 11ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ταινίας "Πες το με εικόνες" που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 από τη Δ/νση Ανατολικής Αττικής και Τα Πολιτιστικά Θέματα.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια

Περτσινίδου Κορίννα

)

)

Έπαινοι συμμετοχής για τις ταινίες μας στο "Πες το με εικόνες"

DSC 7932

DSC 7933

Βρίσκεστε εδώ: Home Συμμετοχές σε εκδηλώσεις Συμμετοχή στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας