Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
1.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Προγράμματα / Πολιτιστικά / 2017-2018 MODEL UNITED NATIONS / Model United Nations 2-4 Μαρτίου- Εκπαιδευτήρια ο Πλάτων

Model United Nations 2-4 Μαρτίου- Εκπαιδευτήρια ο Πλάτων

  mun platon14

Διάσκεψη του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών , 2-4 Μαρτίου 2018, Εκπαιδευτήρια ο ΠΛΑΤΩΝ.

Στη Διάσκεψη του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών στις 2-4 Μαρτίου 2018, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναλάβουν ρόλο διπλωμάτη και να εκπροσωπήσουν τα διάφορα κράτη – μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ως εκπρόσωποι (delegates) πλέον ερεύνησαν τα ζητήματα της επίσημης ατζέντας καθ΄ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, μελέτησαν από κοινού με τους υπολοίπους delegates, συζήτησαν και πρότειναν λύσεις για την αντιμετώπιση επίκαιρων προβλημάτων διεθνούς εμβέλειας με τη μορφή ψηφισμάτων διαφορετικών για κάθε ζήτημα και κάθε επιτροπή.
Οι έξι μαθητές/τριες του σχολείου μας αντιπροσώπευσαν την Αυστρία.
Σημαντική ήταν η επιτυχία του Ανδρέα Ελισσαίου (Special Political and Decolonisation Committee), που κατάφερε να επιλεγεί από τις χώρες που συμμάχησαν με την Αυστρία, ως «main submitter», δηλαδή o κοινής αποδοχής αντιπρόσωπός τους, που εισηγήθηκε στην ολομέλεια την πρόταση της συμμαχίας για το θέμα της τρέχουσας κατάστασης των κατεχόμενων περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν. Αυτό ήταν και το τελικό ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι μαθητές μας κατάφεραν να ‘’περάσουν’’ από μία έως τρεις προτάσεις τους στα ψηφίσματα που διαμορφώθηκαν από τις συμμαχίες χωρών στις επιτροπές που συμμετείχαν σαν αντιπρόσωποι της Αυστρίας. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία για τα παιδιά που συμμετείχαν πρώτη χρονιά σε μια τέτοια διοργάνωνση!
Η διάσκεψη, που πλαισιώθηκε από τελετές έναρξης και λήξης, είχε καθημερινή διάρκεια από τις 9:00 π.μ. έως τις 6:30 μ.μ.
Επίσημη γλώσσα ήταν η Αγγλική και συμμετείχαν 18 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από την Ελλάδα και 10 σχολεία από Ελβετία, Ιταλία, Σινγκαπούρη, Παλαιστίνη-αντιπροσώπευσε την Ελλάδα-, Λίβανο, Αίγυπτο, Ρουμανία,Τουρκία, Αλβανία και μία ανεξάρτητη αποστολή.

 

mun platon13

mun platon12

 

mun platon15

mun platon1

0

5

6

8

9

10

 

mun platon3

mun platon4

mun platon5

 

mun platon8

 

mun platon10

 phifisma

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Προγράμματα Πολιτιστικά 2017-2018 MODEL UNITED NATIONS Model United Nations 2-4 Μαρτίου- Εκπαιδευτήρια ο Πλάτων