Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
3.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Προγράμματα / Πολιτιστικά / 2017-2018 MODEL UNITED NATIONS

 

MΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ 2018 - MODEL UNITED NATIONS (MUN)

Πρόκειται για προσομοίωση του Συμβουλίου Ηνωμένων Εθνών και των άλλων πολυμερών οργάνων του. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου. Δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με τους κανονισμούς, έχουν μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου. Συνεργαζόμαστε με τα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα, όπου και θα διεξαχθεί η τριήμερη ''Διάσκεψη του Ο.Η.Ε.'', 2-4 Μαρτίου 2018,με τη συμμετοχή και άλλων σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δική μας ομάδα θα αντιπροσωπεύσει την Αυστρία.

Σκοπός και επιμέρους στόχοι του πολιτιστικού προγράμματος

Εμπλοκή των μαθητών στη μελέτη και συζήτηση παγκόσμιων ζητημάτων, ενθάρρυνση για απόκτηση χρήσιμων δεξιοτήτων για την υπόλοιπη ζωή τους, όπως η έρευνα, ο γραπτός λόγος, η ρητορική, η βελτίωση των επικοινωνιακών τους ικανοτήτων, η επίλυση προβλημάτων και συγκρούσεων, η οικοδόμηση ομοφωνίας, ο συμβιβασμός και η ομοφωνία. Επίσης δίνεται η δυνατότητα για συναντήσεις και αλληλεπίδραση με νέους ανθρώπους και νέες φιλίες.

Μεθοδολογία προσέγγισης των θεματικών ενοτήτων του προγράμματος

Θεωρητική και βιωματική προσσέγγιση. Η γλώσσα προετοιμασίας και υλοποίησης του προγράμματος αλλά και η γλώσσα των εργασιών της Διάσκεψης είναι η Αγγλική.

ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:

Ανθρώπινα Δικαιώματα- Δημοκρατία μέσα από τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία Αντωνίου

Συμμετέχει η καθηγήτρια: Mαρία Αμερικάνου

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Προγράμματα Πολιτιστικά 2017-2018 MODEL UNITED NATIONS