Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
3.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Προγράμματα / Ευρωπαικά / 2014 - 2016 ERASMUS+/Δράση ΚΑ2 / Δελτίο τύπου

Δελτίο τύπου

Διεθνική Συνάντηση εταίρων στο 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ


Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού προγράμματος ERASMUS+ 2014-2016, «Ιmplementation of Agenda 21 in Schools», πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, Διεθνική Συνάντηση των χωρών – εταίρων, Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Αγγλίας, Λιθουανίας και Τουρκίας, 29/2 – 2/3/2016.
Το πρόγραμμα της συνάντησης περιελάμβανε συσκέψεις που αφορούσαν την πορεία της εφαρμογής του προγράμματος και μελλοντική στοχοθεσία από όλες τις χώρες.
Οι μαθητές/μέλη του προγράμματος ξενάγησαν, στην αγγλική γλώσσα, τους Ευρωπαίους εκπ/κούς στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του σχολείου , παρουσιάζοντας διά ζώσης τις δράσεις μας και τα αποτελέσματά τους.
Επιπλέον, όλοι οι εταίροι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου, με την παρουσία του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής, κ. Στ. Καπέλα και του Δημάρχου Παλλήνης, κ. Αθ. Ζούτσου, Διευθυντών γειτονικών σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών και γονέων, της προέδρου και μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΠΗΓΗ», είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράσταση με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και τραγούδια και μουσική των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι.
Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης και στη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού Αστικών Λυμάτων στο Λαύριο, στο Εθνικό Πάρκο Σουνίου και στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα καθώς και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, και της πόλης του Ναυπλίου.

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος.