Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ

Νέα και ανακοινώσεις

 
 

Ενδιαφέρουσες φράσεις

 
 

Αρχική

teachers4europe

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα επιμόρφωσης της δράσης  "Teachers4Europe 2015 - 2016" στο Ξενοδοχείο Τιτάνια. Η δράση διοργανώνεται  από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το σεμινάριο απευθυνόταν σε 100 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν μετά από επιλογή που έγινε από τους φορείς της επιμόρφωσης κατόπιν αίτησής τους. Στόχος της επιμόρφωσης είναι η συμβολή στην καλύτερη ενημέρωση των εκπαιδευομένων επί των εξελίξεων των Ευρωπαϊκών θεμάτων. Οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει εν συνεχεία να εφαρμόσουν μια δράση με τους μαθητές τους στο σχολείο τους με θέμα σχετικό με την ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί  είχαν την ευκαιρία να παρακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια, ενδιαφέρουσες ομιλίες και διαλέξεις πάνω σε επίκαιρα ζητήματα. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δημήτριος Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής με την Πολιτική Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών-ECR.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να σπάσουν τον πάγο και να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους στο βιωματικό εργαστήριο που συντόνιζε ο Παναγιώτης Αναστασιάδης, Καθηγητής από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε Πανεπιστημίου Κρήτης. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εισαγωγικές παρουσιάσεις των προγραμμάτων «Τeachers4Εurope» και «Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα Σχολεία» από τον κύριο Αργύρη Περουλάκη, Αναπληρωτή Επικεφαλή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τον κύριο Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, Επικεφαλή και Εκπρόσωπο του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Ενώ λίγο αργότερα οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν διαλέξεις με θέμα «Ιστορία και Εξέλιξη της ΕΕ» και «Το θεσμικό Σύστημα και οι τρόποι λήψης αποφάσεων. Οι προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» απο την Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος ΔΕΣ Πανεπιστημίου Πειραιώς και από τον Νικόλαο Λυμούρη, Επισκέπτη Ερευνητή του Τμήματος ΠΕΔΙΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Την δεύτερη ημέρα οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την ομιλία «Σύγχρονες Προκλήσεις για την ΕΕ: Τα προβλήματα της Μ. Ανατολής, η Τουρκία και η προσφυγική κρίση» από την Φωτεινή Ασδεράκη και τον Νικόλαο Ραπτόπουλο, Επίκουρους Καθηγητές του Τμήματος ΔΕΣ Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ενώ αργότερα, η Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊστ. Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης παρουσίασε τις «Καλές Πρακτικές αξιοποίησης του Βίντεο στη Μάθηση» ενώ η Μαριάνθη Καρατσιώρη και η  Κατερίνα Χατζηπέτρου μελή της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης παρουσίασαν την «Ευρωπαϊκή πολιτική για τον εγγραμματισμό στα Μέσα». Στο δεύτερο μισό της ημέρας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο παράλληλες συνεδριάσεις. Στην πρώτη συνεδρίαση οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την οποία συντόνισε το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων. Ενώ η δεύτερη συνεδρίαση έγινε από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση με θέματα τις «Πρακτικές Συμβουλές για δημιουργία μαθητικών ταινιών» από τον κύριο Χρήστο Ραχιώτη και την «Εισαγωγή στην performance & video art» από τον κύριο Παναγιώτη Δαραμάρα.

Στο τέλος της δράσης, δόθηκαν κάποιες βασικές οδηγίες και κατευθύνσεις στους εκπαιδευτικούς όσων αφορά την συνέχιση των δράσεων στις σχολικές τάξεις και την χρήση της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος “Teachers4Europe”.

Η εκπαιδευτική δράση "Teachers4europe" έχει ξεκινήσει από το 2011 με εκπαιδευτικούς από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Από το σχολείο μας την επιμόρφωση παρακολούθησε η εκπαιδευτικός Κ. Περτσινίδου.

 

teachers4europe...
teachers4europe1 teachers4europe1
teachers4europe...
teachers4europe2 teachers4europe2
teachers4europe...
teachers4europe3 teachers4europe3
teachers4europe...
teachers4europe4 teachers4europe4
teachers4europe...
teachers4europe5 teachers4europe5
teachers4europe...
teachers4europe6 teachers4europe6
teachers4europe...
teachers4europe7 teachers4europe7
teachers4europe...
teachers4europe8 teachers4europe8

Βρίσκεστε εδώ: Home Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ευρωπαϊκά Teachers4europe Teachers4europe - Η επιμόρφωση