Αρχική

ΣΤΟΧΟΣ 4: ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ελλάδα-Γαλλία

 

Στα πλαίσια της συνεργασίας και ανταλλαγής επισκέψεων, υποδεχτήκαμε και φιλοξενήσαμε τους εφτά εκπ/κούς από το Γαλλικό σχολείο CollègeEpineGuyondeFranconville, στις 23 και 24 Μαρτίου 2023.Eίχε προηγηθεί η δική μας επίσκεψη με μαθητές/τριες του σχολέιου μας 12-15 Μαρτίου μετά από πρόσκληση του Γαλλικού Γυμνασίου. Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις, επισκεφτήκαμε αίθουσες εν ώρα μαθήματος, κάναμε διάλειμμα με τους Γάλλους μαθητές/τριες και ενημερωθήκαμε για το εκπαιδευτικό σύστημα και τους θεσμούς της Γαλλίας.

1-1

2-1

3-1

Την Πέμπτη 23/3, οι Γάλλοι συνάδελφοι, αφού ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας και παρακολούθησαν μία παρουσίαση για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα, τη λειτουργία και τις εξωδιδακτικές δραστηριότητες και προγράμματά μας, μοιράστηκαν στις αίθουσες και παρακολούθησαν Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Νέα Ελληνική Γλώσσα, Νεοελ. Κείμενα, Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Πληροφορική, ΚΠΑ και Γεωγραφία.

4-1

5-1

7-1

Μας δόθηκε, έτσι, η ευκαιρία να ανταλλάξουμε πληροφορίες, προσωπικές εμπειρίες και εντυπώσεις για την εκπαίδευση στις δύο χώρες.

Την Παρασκευή 24/3, παραμονή της Εθνικής μας Επετείου και μέρα γιορτής, παρακολούθησαν μαζί με όλο το σχολείο, την παράσταση ''Το Μεγάλο μας Τσίρκο'' που πλαισιώθηκε με τραγούδια από τη χορωδία και παραδοσιακούς χορούς. Η επιτυχία της παράστασης και το κέφι, μας ένωσε όλους, Έλληνες και Γάλλους και μας παρέσυρε να συνεχίσουμε τους χορούς και κάτω από τη σκηνή.

8-1

9-1

10-1

Τους εντυπωσίασε ο πανηγυρικός τρόπος και η επισημότητα που γιορτάζουμε τις εθνικές εορτές στα σχολεία και στη χώρα μας αλλά και τα έθιμά μας.

Τους δωρίσαμε τη δίτομη επετειακή έκδοση του δήμου Παλλήνης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με τίτλο ''Το μυστικόν [σύνθημα] θέλει το έχομεν: Καστρινοί και Λογγίσιοι'' αφιέρωμα παλιγγενεσίας 1821.

11-1

12-1

13-1

 

Χάρηκαν πολύ με τα σοκολατένια αυγά και τις πασχαλινές λαμπάδες που τους προσφέραμε ενόψει και του καθολικού Πάσχα, δημιουργίες των μαθητών/τριών με τη συνδρομή του Συλλόγου Γ&Κ και του Συλλόγου Εκπ/κών για το πασχαλινό μας παζάρι.

14-1

15-1

Με τη παρουσία τους, μας τίμησαν ο πρόεδρος της Σχολ. Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης, κ. Άγγελος Λιακόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος, κ. Δημήτριος Μπαξεβάνης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γ&Κ, κα Αναστασία Γιαννακοπούλου και η κα Ειρήνη Καραναστάση.

Παιδαγωγική Ομάδα:Θεόδωρος Κουρτέσης, Χρυσούλα Μούσιου, Μαρία Αντωνίου, Παρασκευή Μάγγου.