Αρχική

Η μαθητική επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο με την Ημερίδα του Junior Achievement Greece.

IMG 20191127 100337

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, το Σχολείο μας που υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  "Εικονική Επιχείρηση 2020", συμμετείχε στην Ημερίδα «Εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα»   του Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, στην οποία παρέστησαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και οι Υφυπουργοί Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Διγαλάκης. 
Το Σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τον Δ/ντη κο Θοδωρή Κουρτέση, υπεύθυνο του προγράμματος και τον μαθητή του Γ1 τμήματος Αντώνη Λέκκα, που συμμετέχει στο πρόγραμμα.
Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα για τα οφέλη στα ελληνικά σχολεία του προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση».

Την ημερίδα προλόγησε η κα Ελένη Χελιώτη , υπεύθυνη του προγράμματος ενώ την οργανωτική ευθύνη της ημερίδας είχε η δημοσιογράφος Μαρία Γιαννέτου, υπεύθυνη επικοινωνίας  του Junior Achievement Greece.

JAGreece
Η έρευνα απέδειξε ότι η επιχειρηματικότητα στα σχολικά χρόνια κάνει τα παιδιά πολύ πιο δυναμικά καθώς το 77,5% των μαθητών και των μαθητριών στην Ελλάδα δήλωσαν ότι αυξήθηκε σημαντικά η αυτοπεποίθησή τους μετά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης ενώ αντίστοιχα μεγάλο ποσοστό (76%)  των εφήβων είπαν ότι έμαθαν να δουλεύουν ομαδικά και κατάλαβαν πόσο απαραίτητο είναι αυτό για την επαγγελματική και την κοινωνική τους ζωή. Ακολουθώντας το εκπαιδευτικό υλικό του JA Greece, υλοποιώντας αληθινό προϊόν και παρουσιάζοντας την «επιχείρησή» τους σε Εμπορικές Εκθέσεις και διαγωνισμούς τα παιδιά: 
Αγάπησαν περισσότερο το σχολείο.
Αύξησαν σημαντικά τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες.
Εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Ενίσχυσαν τη δημιουργική τους σκέψη, την ανάληψη ρίσκου και την επιθυμία τους για επιτυχία
Άλλαξαν προς το θετικό τις απόψεις τους σχετικά με τον επιχειρηματία και την επιχείρηση.
Έγινε στόχος τους η αυτό-απασχόληση.

IMG 20191127 120654

IMG 20191127 101705

 

Τα ερευνητικά αποτελέσματα έδειξαν ότι η εμπειρία είναι πολύ θετική και για τους εκπαιδευτικούς καθώς ανακαλύπτουν νέες μεθόδους που συνδέουν τη θεωρία με την πράξη, δένονται συναισθηματικά περισσότερο με τα παιδιά, αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση που κάνουν κάτι διαφορετικό από την κλασική παράδοση, ενώ έρχονται και οι ίδιοι πιο κοντά με τον κόσμο των επιχειρήσεων. Αντίστοιχα μεγάλα οφέλη έχουν και οι εθελοντές-στελέχη επιχειρήσεων που δηλώνουν ότι χαίρονται να μεταδίδουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από τον κόσμο των επιχειρήσεων στους μαθητές και να συμβάλλουν στην καλλιέργεια της επιχειρηματικής και δημιουργικής τους σκέψης, ενώ τους είναι πολύτιμη η θετική ενέργεια που παίρνουν από την επαφή τους με τα παιδιά. Μεγάλος κερδισμένος είναι το σχολείο που «ζωντανεύει», γίνεται χαρούμενο και δημιουργεί γύρω του μια κοινότητα μάθησης. 

IMG 20191127 125835

Στο τέλος της εκδήλωσης, πολλοί παριστάμενοι, γονείς, εκπαιδευτικοί και στελέχη επιχειρήσεων είπαν με ενθουσιασμό και συγκίνηση: «Σήμερα εδώ είδαμε έναν άλλο κόσμο, σας ευχαριστούμε για όσα κάνετε για τα παιδιά μας και την Ελλάδα!» Τα συγχαρητήρια στο JA Greece κατέκλυσαν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς η Ημερίδα μεταδιδόταν στο facebook σε live streaming.