Αρχική

''Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ''
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ 2019


Η εφημερίδα ''Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ'' , που εκδίδεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ''ΠΗΓΗ'', τίμησε το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα με τη δημοσίευσή της στο φύλλο Ιουνίου 2019, αναφερόμενη στις βραβεύσεις του σχολείου μας τη φετινή σχολική χρονιά. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους υπεύθυνους συντελεστές και συνεργάτες της εφημερίδας.
Μπορείτε να δείτε τη δημοσίευση στο σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1Gmy1duZ9kM7Bp3VclWG8kD48xv5OLyJd/view?fbclid=IwAR2DhiXjnN6RUlWLAXvaIMYhzSEzLXcrL8kudA13gGWy__DMHZu9-uIV5vI (4η σελίδα)

ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΟ 2019 ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ.
ΒΡΑΒΕΥΣΗ με την ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ για το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, το οποίο βραβεύτηκε για 2η συνεχόμενη διετία, 2016-2018, με την ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ, από το Δίκτυο, του οποίου είμαστε ενεργά μέλη από το 2014 με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+, και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης για τα περιβαλλοντικά προγράμματα και δράσεις του. Η τελετή βράβευσης έγινε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και βραβεύτηκαν 121 σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης από όλη την Ελλάδα. Την περιβαλλοντική ομάδα εκπροσώπησαν οι μαθήτριες Αντιγόνη Μπούκη, Ελεάννα Πρέκα, Ελένη Καππάι και ο μαθητής Θεόφιλος Δήμας της Β’ τάξης. Συνοδεύτηκαν από την κα Μαρία Αντωνίου, υπεύθυνη των περιβαλλοντικών προγραμμάτων, την κα Φώφη Μυτιληναίου, υποδιευθύντρια του σχολείου, την κα Ελένη Χαροκόπου, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Γέρακα και την προκάτοχό της, τη συγκεκριμένη διετία, κα Δήμητρα Δημητροπούλου.


Το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ απέσπασε με το έργο του ο μαθητής της Γ' τάξης ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ για το 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ, στο Διαγωνισμό Αφίσας Αιμοδοσίας ''ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΖΩΗΣ'' - Από το Εγώ στο Εμείς, που οργανώθηκε από το δήμο Παλλήνης. Η τελετή βράβευσης έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019. ΕΠΑΙΝΟΥΣ για τις δημιουργίες τους απέσπασαν οι μαθητές Γιαννοκώστας Γιάννης Β' τάξη και Πεχλιβανίδη Σαββίνα Α' τάξη. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για τη δράση ήταν η εικαστικός του σχολείου μας κα Κατερίνα Στρατάκου.


Με το 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ FOLLOWGREEN ‘’ Σχολεία εν Δράσει 2019’’ - Ανακύκλωση συσκευών, χαρτιού και μπαταριών και έπαινο συμμετοχής στις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Παλλήνης τιμήθηκε το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, στην τελετή βράβευσης που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Δήμο μας στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές/τριες Γιάννης Καπνιάς, Γεωργία Κολόκα, Μελίνα Πανταγιά και Μυρτώ Μιχαλού. Συνοδεύτηκαν από το Διευθυντή κ. Θεόδωρο Κουρτέση και τους εκπαιδευτικούς κα Μαρία Αντωνίου, υπεύθυνη για τη συνεργασία με το δήμο Παλλήνης στις περιβαλλοντικές δράσεις και τον κ. Στάθη Ζαβιτσάνο.


ΒΡΑΒΕΙΟ για το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα στον ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 2019, που διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα, ανοικτό προς όλα τα σχολικά Ιδρύματα. Από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν 2.500 σχολεία. Από αυτά βραβεύτηκαν τα 50 μέσα στα οποία και το σχολείο μας, το οποίο έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο πρώτα βραβεία, την πρώτη φορά στην κατηγορία θέατρο και την δεύτερη στην κατηγορία κείμενο με ζωγραφική. Οι μαθητές/τριες Τσακμάκη Ευθαλία, Τσακμάκη Ελισάβετ, Δήμητρα Γκίζα, Κατερίνα Λανάρα της Α’ τάξης, Ανθή Αναστοπούλου, Ράνια Βασιλίκα της Β’ τάξης και Γιώργος Λυμπέρης, Μάριος Χρηστίδης της Γ’ τάξης συμμετείχαν με έργα τους - δημιουργίες με ζωγραφική, κολλάζ και μικτές τεχνικές - στην κατηγορία «Τηλέμαχος-Télémaque» A1 επιπέδου, με θέμα κάποια ζώα μυθικά - φανταστικά που χαρακτηρίζονται από την εμφάνισή τους και ζουν σε οικείο τους - φανταστικό περιβάλλον. Ο τίτλος ήταν «Τα φανταστικά μας ζώα». Οι δημιουργίες τους εστάλησαν με λεζάντα που αναφερόταν στο είδος του ζώου και την ιδιαιτερότητά του. Τη γενική επιμέλεια είχε η καθηγήτρια των Γαλλικών του σχολείου μας κα Βάσια Γερμανού. Την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, θα γίνει σε επίσημη τελετή, η απονομή των βραβείων στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

 

0 1
2 3
4 5
 6  7
 8  9
 10  11