Αρχική

 Εκπαιδευτική Επίσκεψη Στρασβούργο-CERN

STRASBURG23

1η Ημέρα-Τρίτη 26-3-2019: Μετά τη πρωϊνή πτήση και την άφιξη μας στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης, με λεωφορείο που είχαμε στη διάθεση μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και με οδηγό τον εξαίρετο κο Γιάννη καθώς και τον επίσης σπουδαίο ξεναγό μας κο Τάσο Κανναβό, φτάσαμε μεσημέρι στο Στρασβούργο. Ακολούθησε ξενάγηση στη πόλη και το απόγευμα πήγαμε στο προγραμματισμένο ραντεβού μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου αρχικά είχαμε σύντομη ενημέρωση από τον κο Στυλιανού και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε μέρος από τη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου.
Κατόπιν μεταβήκαμε στη πόλη του Κολμάρ που μετά το Στρασβούργο είναι η σπουδαιότερη πόλη της Αλσατίας, δειπνήσαμε στο ξενοδοχείο και κατακλιθήκαμε.
STRASBURG1

STRASBURG3

STRASBURG4

STRASBURG2

STRASBURG5

STRASBURG6

STRASBURG8

STRASBURG10

STRASBURG11

STRASBURG12

STRASBURG13

STRASBURG14

STRASBURG15

STRASBURG16

STRASBURG17

STRASBURG18

STRASBURG19

STRASBURG20

STRASBURG22

STRASBURG24

 2η Ημέρα-Τετάρτη 27-3-2019: Μια πολύ κουραστική ημέρα...Πρωϊνή επίσκεψη στη πόλη του Κολμάρ και στη συνέχεια μετάβαση στη πόλη του Freiburg στη Γερμανία. Επίσκεψη στο Καθεδρικό ναό και  ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Πρόχειρο φαγητό και ελεύθερος χρόνος μέχρι το μεσημέρι. Κατόπιν μετάβαση στη Βέρνη της Ελβετίας, ξενάγηση μέχρι το απόγευμα και αναχώρηση για τη πόλη Annemasse και πάλι στη Γαλλία. Μπαινοβγαίναμε δηλαδή μεταξύ Γερμανίας-Γαλλίας και Ελβετίας. Συχνή αλλάγη δικτύων στα κινητά. Στην Ελβετία που είναι εκτός Ε.Ε δεν ισχύει το Roming , οι χρεώσεις είναι μεγάλες και γιαυτό δεν χρησιμοποιούσαμε τα κινητά μας. Στο Annemasse φτάσαμε αργά λόγω μεγάλου μποτιλιαρίσματος στη Βέρνη.

Κολμάρ-Η μικρή Βενετία λόγω των καναλιών που υπάρχουν:


kolmar1

kolmar2

kolmar3

kolmar4

kolmar5

kolmar6

kolmar7

kolmar8

kolmar9

kolmar10

 Freiburg
FRAIBURG1

FRAIBURG2

FRAIBURG3

FRAIBURG4

BERN:
BERN1

BERN2

BERN3

BERN4

BERN5

BERN6

BERN7

 3η Ημέρα-Πέμπτη 28-3-2019: Επίσκεψη στο Ερευνητικό Κέντρο του CERN στην Ελβετία.
Ξεναγηθήκαμε από την ηλεκτρολόγο μηχανικό-ερευνήτρια στο CERN, κα Στέλλα Ορφανέλη, που κατάφερε με τον τρόπο της να μας δώσει χειροπιαστά τι ακριβώς γίνεται στο CERN, πώς λειτουργεί η όλη διαδικασία και τι τελικά ζητάμε να βρούμε σαν παγκόσμια κοινότητα. Από τους ερευνητές μεταξύ των οποίων πολλοί είναι Έλληνες, προτιμούν να μένουν σε διπλανές πόλεις που ανήκουν στη Γαλλία, όπου τα ενοίκια και γενικά το κόστος ζωής είναι πιο φθηνά.CERN9

CERN10

CERN2

CERN1CERN3

 

CERN5

CERN7

CERN8

Κατόπιν μεταβήκαμε διασχίζοντας τις Άλπεις στο Chamonix, χειμερινό θέρετρο για σκι, σε ύψος 1035μ. που είχε φιλοξενήσει και τους πρώτους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924.

SANMONIX2

SANMONIX3

SANMONIX4

SANMONIX1

SANMONIX5

Φέυγοντας μετά το μεσημέρι από το Chamonix, αφήσαμε τη Γαλλία πίσω μας και κατευθυνθήκαμε προς την Ιταλία διασχίζοντας και πάλι τις Άλπεις. Έτσι φτάσαμε στο Τορίνο, στους πρόποδες των Άλπεων, που διασχίζεται από τον ποταμό Πάδο, με 51 πάρκα, τη δεύτερη βιομηχανική πόλη της Ιταλίας και κάναμε μια σύντομη ξενάγηση στη πόλη και στο palazzo reale...

TORINO1

TORINO2

TORINO3

TORINO4

TORINO5

TORINO6

TORINO7

TORINO8

TORINO9

Αργά το απόγευμα αναχώρήσαμε για το Μιλάνο, όπου δειπνήσαμε στο ξενοδοχείο και κατακλιθήκαμε.

4η Ημέρα-Παρασκευή 29-3-2019: Ξενάγηση στην ιστορική πλατεία Duomo που βρίσκεται ο καθεδρικός ναός, στο κτήριο της σκάλας του Μιλάνο καθώς και στο εμπορικό κέντρο της πόλης. 
Καθώς έχουμε πλέον επιστρέψει στα σπίτια μας σώοι και αβλαβείς , να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες για τη πολύ καλή συνεργασία που είχαμε και με τη πεποίθηση οτι οι μαθητές μας έζησαν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία ζωής, παραθέτουμε στιγμές από τη τελευταία μέρα του ταξιδιού μας στη πόλη του Μιλάνο.

milano1

milano2

milano3

milano4

milano5

milano6

milano7

milano8

milano9

milano10

milano11

milano17

milano12

milano13

milano14

milano15

milano16