Αρχική

Την Τρίτη 23 και την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου οι μαθητές της Β τάξης επισκέφτηκαν το STEM στην Αγία Παρασκευή στα πλάισια των μαθημάτων Πληροφορικής και Φυσικής. Τα παιδιά συναρμολόγησαν με lego ένα ψυγείο, έβαλαν ένα μοτέρ το οποίο δούλευε συνεχώς και έναν λαμπτήρα ο οποίος άνοιγε με το άνοιγμα της πόρτας του ψυγείου. Επίσης συναρμολόγησαν ένα λειτουργικά αυτόνομο ρομπότ με  lego και το προγραμμάτισαν στο ειδικό προγραμματιστικό περιβάλλον που προσφέρει το Mindstorms EV3. 

Ο STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) αναπτύσσει  ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα  ετήσιας διάρκειας για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο στηρίζεται σε προγράμματα  κάποιων από τα εγκυρότερα πανεπιστήμια του κόσμου (MIT, Carnegie Mellon, Tufts).

Ο όρος  “STEM” [Science, Technology, Engineering and Mathematics] είναι το ακρωνύμιο το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα σχετικά με την εκπαιδευτική πολιτική, για τα πεδία που αναφέρονται στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά. Το “STEM” είναι μια προσέγγιση στην Εκπαίδευση που σχεδιάζεται ώστε στη διδασκαλία των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών, που είναι ζωτικής σημασίας για μια βασική κατανόηση του σύμπαντος, να εισαχθούν οι Τεχνολογίες και η Επιστήμη των Μηχανικών, που αποτελούν για τον άνθρωπο τα μέσα αλληλεπίδρασης με το σύμπαν. 

stem1stem2