Αρχική

 Τη φετινή χρονιά πραγματοποιείται συνεργασία ανάμεσα στο σχολείο μας και το Γυμνάσιο Σπάτων με θέμα «Ανταλλαγή καλών πρακτικών». Η ιδέα ξεκίνησε από τη διάθεση συνεργασίας των δύο καθηγητριών γαλλικών των δύο σχολείων, κ.κ. Βάσιας Γερμανού και Μαριλένας Γύπαρη . Στη συνέχεια, η ιδέα διευρύνθηκε και με τη συνεργασία των δύο καθηγητριών γερμανικών, κ.κ. Φώφης Μυτιληναίου και Άννας Τσιάρα.

   Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας ομάδα 70 μαθητών της Γ’ τάξης του γυμνασίου Σπάτων. Η δική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές των τμημάτων Γ2‘ και Γ4‘ . Το καλωσόρισμα έκανε ο Διευθυντής του σχολείου μας, 1ου Γυμνασίου Γέρακα και ως πέρυσι του Γυμνασίου Σπάτων, κ. Θεόδωρος Κουρτέσης. Από την πλευρά του Γυμνασίου Σπάτων ευχαρίστησε και μίλησε ο Διευθυντής του και έως πέρυσι του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, κ. Παναγιώτης Δημαράς.

   Μας παρουσίασαν, λοιπόν, το σχολικό ανταλλακτήριο που λειτουργεί στο σχολείο τους, όπως επίσης, και τη μέθοδο ντεκουπάζ, αλλά και άλλους τρόπους επαναλειτουργίας άχρηστων ή και ανακυκλώσιμων υλικών σε νέα μορφή. Την εντυπωσιακή παρουσίαση έκανε η καθηγήτρια των εικαστικών κ. Σοφία Οικονομάκη. Στο πλαίσιο αυτό, μας προσέφεραν ως δώρα μία ξύλινη καρέκλα ξαναφτιαγμένη με ντεκουπάζ κι ένα γυάλινο βάζο με άμμο και ως «μήνυμα» την «Μεσόγειο» από το τραγούδι του Ζωρζ Μουστακί σε στίχους του Δημήτρη Χριστοδούλου.

   Ένα θέμα που δουλεύτηκε πολύ καλά, επίσης, ήταν η σχολική Διαμεσολάβηση. Η κ. Βίλμα Μενίκη από το δικό μας σχολείο, παρουσίασε την ενσυναίσθηση σε  μορφή βίντεο, το οποίο και επεξήγησε. Από το γυμνάσιο Σπάτων η κ. Μάρθα Τραγά, η οποία ασχολείται με  την Διαμεσολάβηση επί αρκετά χρόνια, παρουσίασε βασικές αρχές και, στη συνέχεια, ομάδες μαθητών, πολύ επιτυχημένα, παρουσίασαν σε ελληνικά και γαλλικά την καλή διαμεσολάβηση και σε ελληνικά και γερμανικά την κακή διαμεσολάβηση. Για το κλείσιμο της ημερίδας - συνάντησης δικοί μας μαθητές παρουσίασαν βίντεο με εικόνες από την πόλη μας, κάτι το οποίο είχε επίσης, απεικονιστεί και σε χαρτόνι με κολλάζ.

   Οι μαθητές των δύο τμημάτων Γ2‘ και Γ4‘, είχαν προετοιμάσει και κέρασαν με πολλά αλμυρά  και γλυκά εδέσματα  αλλά και χυμούς, αναψυκτικά, τους φιλοξενούμενους μαθητές και τους καθηγητές τους. Ο απόηχος της συνάντησης ήταν εξαιρετικός κατά γενική ομολογία όλων των συνεργαζόμενων, καθηγητών και μαθητών. Το κλίμα θερμό και ιδιαίτερα εγκάρδιο. Η συνεργασία θα συνεχιστεί διασχολικά ως πρόγραμμα και θα ακολουθήσει επίσης, η επίσκεψη του σχολείου μας στο Γυμνάσιο Σπάτων τον Φεβρουάριο 2018, με επιπλέον θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων των δύο πλευρών.

DSC 0626

DSC 0627 

spatagerakas1