Αρχική

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, το σχολείο μας συμμετείχε στην ημερίδα τελικής παρουσίασης περιβαλλοντικών προγραμμάτων Αν. Αττικής που διοργανώθηκε από τον κ. Μπαλιούση, Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Αν. Αττικής στο 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας.

Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις περιβαλλοντικών προγραμμάτων άλλων σχολείων της Αν. Αττικής και να γνωρίσουμε καλές περιβαλλοντικές πρακτικές και δράσεις. Εκ μέρους του σχολείου μας παρουσιάστηκε το πιλοτικό Πρόγραμμα της UNESCO για τα σχολεία του δικτύου ASPnet (Associated Schools Project network), με θέμα την Ολιστική Σχολική Προσέγγιση στην Κλιματική Αλλαγή που υλοποιήθηκε τη σχ. χρονιά 2016-2017 από τα τρία περιβαλλοντικά προγράμματα. Έγινε σύντομη αναφορά στους σκοπούς και στις δράσεις των περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Ανακύκλωση – Σχολικός Κήπος – Μικροί Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» και η «Η ζωή μας από ψηλά» και κατόπιν παρουσιάστηκε αναλυτικά το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Κλιματική αλλαγή. Ο πλανήτης θα αντέξει. Εσύ;».

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης δόθηκαν στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς καραβάκια που περιείχαν λεβάντα και δεντρολίβανο από το σχολικό μας κήπο, ενώ επάνω τους υπήρχε τυπωμένο το λογότυπο του σχολείου μας με ένα Qr Code το οποίο διαβάζεται από κινητή συσκευή και παραπέμπει σε ένα βίντεο (6 ήταν συνολικά τα διαφορετικά βίντεο) από τα τρία περιβαλλοντικά προγράμματα.

Ευχαριστούμε τον κ. Μπαλιούση για την διοργάνωση και το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας για τη φιλοξενία.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Περτσινίδου Κορίννα και Λυμπεροπούλου Σοφία.