Αρχική

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΚΡΕΠΕΣ:
- 250γρ. αλεύρι
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 3 αυγά
- 3 κρόκοι αυγών
- 600γρ. γάλα
- 40γρ. βούτυρο λιωμένο (+ λίγο για το τηγάνι)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
- 250γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
- 50γρ. βούτυρο τεμαχισμένο
- 150γρ. γάλα
- 100γρ. κρέμα γάλακτος
- 100γρ. πορτοκαλόνερο
- 55γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΚΡΕΠΕΣ:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα και ανακατώνουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι περίπου 20εκ. στην φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά και το βουτυρώνουμε. Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από το μίγμα και απλώνουμε μέσα στο τηγάνι ψήνοντας και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε τις ψημένες κρέπες την μια πάνω στην άλλη. Φτιάχνουμε περίπου 20 κρέπες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε την σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν-μαρι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, την κρέμα, το πορτοκαλόνερο και την ζάχαρη, ανακατώνουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από το μπεν -μαρι αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και αφήνουμε για 20 λεπτά έως ότου σταθεροποιηθεί.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Σε μια πιατέλα ξεκινάμε να συναρμολογούμε την τούρτα. Βάζουμε πρώτα ένα φύλλο κρέπας και το αλείφουμε με κρέμα σοκολάτας. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και τελειώνοντας με κρέπα. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρουμε σε τρίγωνα κομμάτια.

Δήμητρα Κατσικερού