ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΡΕΠΑΣ
Αλμυρές ή γλυκές. Φτιάχνονται κατά προτίμηση σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε κρεπιέρα. Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα γαλλικά φαγητά ειδικά στη δεκαετία του '70-'80. Η λέξη κρέπα προέρχεται από το λατινικό crispus που σημαίνει σγουρός. Στη συνταγή που ακολουθεί σας δίνω μία κρέπα με σοκολάτα.
ΥΛΙΚΑ:
- 90 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αυγά
- 1 κρόκος αυγού
- 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 5 γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 240 γρ. γάλα ζεστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κακάο.
2. Ρίχνουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας χυλός.
3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας.
4. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
5. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου ζεσταθεί.
6. Ρίχνουμε μία κουταλιά από το χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού.
7. Αναποδογυρίζουμε μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
8. Τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
Τις κρέπες τις γεμίζουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής, με ψημένες μπανάνες και με οποιαδήποτε άλλη γέμιση θέλουμε.
Δήμητρα Κατσικερού