Αρχική

 

 

 

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ, Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.


Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του – που έχει πάθει βλάβη - στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί, το Μικρό Πρίγκιπα, γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά από τον καινούργιο του φίλο. Ο μικρός Πρίγκιπας σιγά σιγά του διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου κατοικούσαν περίεργοι άνθρωποι.
Ήρθε όμως πλέον ο καιρός να επιστρέψει στον δικό του πλανήτη. Για να φύγει χρησιμοποίησε το φίδι, το οποίο με το δηλητήριό του τον γύρισε πίσω.

Το βασικό δίδαγμα που βγαίνει από το βιβλίο είναι πως η φιλία είναι πολύ σημαντική στην ζωή μας και ότι δεν κάνει διακρίσεις. Στο βιβλίο αναπτύχθηκαν σχέσεις φιλίας πολύ δυνατές.

Το βιβλίο αυτό μου άρεσε γιατί αναφέρεται στο μυστήριο της ζωής που θέλουμε όλοι να εξερευνήσουμε. Επίσης περιέχει πολλά στοιχεία από φανταστικούς κόσμους που το κάνουν ελκυστικό για εμάς τα παιδιά που θέλουμε από τα βιβλία να μας βοηθούν να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητά μας. ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ!!!

Ο ήρωας που με συγκίνησε είναι ο βασικός ήρωας του παραμυθιού, ο Μικρός Πρίγκιπας. Μου άρεσε το γεγονός ότι ήθελε να γνωρίσει τον κόσμο και να αποκτήσει εμπειρίες και τελικά γύρισε πίσω στον δικό του πλανήτη πιο ώριμος.


Κωνσταντίνα Σφήκα, Α3