Αρχική

ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Συγγραφέας: Έκτορας Μαλό


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ
Λίγα λόγια για την υπόθεση
Ο Ρεμί, ένα παιδί οκτώ χρονών, ανακαλύπτει ότι η μητέρα που τον μεγαλώνει στοργικά δεν είναι η πραγματική του μητέρα. Όταν ο άντρας της τον πουλήσει σε έναν πλανόδιο θεατρίνο, θα αρχίσουν τα βάσανα και οι περιπέτειες και ο μικρός Ρεμί θα βρεθεί να ταξιδεύει με έναν παράξενο θίασο δίνοντας υπαίθριες παραστάσεις σε πόλεις και χωριά. Ταξιδεύοντας έρχεται αντιμέτωπος με την κακία των ανθρώπων. Κάποιοι όμως, φωτεινές εξαιρέσεις σε ένα σκοτεινό και βίαιο κόσμο, θα του συμπαρασταθούν και θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της πορείας θα διακατέχεται πάντα από τη λαχτάρα να ανακαλύψει τους χαμένους του γονείς.
Ο ήρωας που με συγκίνησε περισσότερο ήταν ο Ρεμί διότι είναι ένα παιδί το οποίο έχει χάσει τους πραγματικούς του γονείς και μεγαλώνει με μια γυναίκα την οποία αγάπησε πραγματικά και ζει την απόρριψη και την εκμετάλλευση .
Θα πρότεινα αυτό το βιβλίο και σε άλλα παιδιά να το διαβάσουν διότι μαθαίνουν πως πρέπει να υπάρχει αγάπη μέσα σε μια οικογένεια και νιώθουν τον πόνο και την εκμετάλλευση που βιώνουν πολλά παιδιά καθημερινά ακόμη και από την οικογένεια τους.

Ζωζεφίνα Κυριάκη