Αρχική

Οι Νικητές

Της Ζωρζ Σαρή

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Η Ζωή, παίζει με τις φίλες τις και περηφανεύεται για το καινούργιο της παλτό. Ξαφνικά όλο το σχολείο αρχίζει να σείεται και όλοι τραυματίζονται σοβαρά. Η Ζωή μεταφέρεται με φορείο στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», όπου ο χειρουργός του νοσοκομείου ήταν παλιά συμμαθητής της στην ιατρική σχολή. Όλα δείχνουν πως η Ζωή δεν έχει ελπίδα να επιζήσει με όλα της τα άκρα, καθώς όλα δείχνουν ακρωτηριασμό . Όμως ο χειρουργός, που είναι και ερωτευμένος μαζί της, δεν το αφήνει να περάσει έτσι και κάνει τα πάντα έτσι ώστε η Ζωή να γίνει καλά, χωρίς να της λείψει τίποτα. Έτσι τις υπόλοιπες ημέρες τις περνά μέσα στο νοσοκομείο. Αρχικά υποφέρει από τον πόνο, αλλά με την συμπαράσταση και των υπολοίπων τραυματισμένων, μεταξύ τους και οι φίλες της από το σχολείο, καταφέρνει να περάσει πολύ ωραία. Όταν εισβάλλουν οι Άγγλοι στην Αθήνα και αργότερα και στο νοσοκομείο, τα πράγματα δυσκολεύουν.
Η Ζωή είναι ένα από τα αγαπημένα μου πρόσωπα σε αυτή την συγκινητική ιστορία, διότι με κάθε τρόπο προσπαθεί να περάσει τις δύσκολες ημέρες της στο νοσοκομείο εμψυχώνοντας και τις άλλες ασθενείς, παρόλο που είναι βαριά τραυματισμένη. Έχει γραφτεί από την Ζωρζ Σαρή και είναι από τις εκδόσεις Κέδρος.
Αυτό το βιβλίο θα έπρεπε να το διαβάσουν όλα τα παιδιά, καθώς πρέπει όλοι να μάθουμε να παλεύουμε ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας.


Από τη μαθήτρια
Μαρία Νέμπου Α2