Αρχική

 
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα προσεγγίσουμε το θέμα του κρασιού από τις εξής διαστάσεις-όψεις:
 
Α. Η ιστορία του κρασιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα
Β. Οι αμπελώνες του κόσμου  (κατανομή αμπελώνων στον πλανήτη, ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες)
Γ. Η καλλιέργεια του αμπελιού
Δ.  Παραγωγή κρασιού (τρύγος, γλευκοποίηση, ζύμωση,  εμφιάλωση, παλαίωση)
Ε. Αρώματα, όψη και γεύση του κρασιού
ΣΤ. Κατηγορίες και τύποι κρασιών
Ζ. Κρασί και υγεία
Η. Κρασί και θρησκεία
Θ. Άλλα παράγωγα σταφυλιού (πετιμέζι, ξύδι, τσίπουρο)
Ι. Συνταγές για φαγητά και γλυκά με κρασί
ΙΑ. Ποιήματα και τραγούδια για το κρασί 
 
Οι παιδαγωγικοί σκοποί και στόχοι που έχουμε βάλει είναι πολλοί. Μερικοί απ'αυτούς:
Οι μαθητές του προγράμματος 

Να ασκηθούν στην ανάπτυξη και καλλιέργεια αισθητικών κριτηρίων.

Να αποκτήσουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν ποικίλες πηγές πληροφόρησης.

Να αποκτήσουν δεξιότητες στην έρευνα, στη συλλογή, αξιολόγηση και ταξινόμηση υλικού, στη χρήση νέων τεχνολογιών.

Να μάθουν να εκπονούν σχέδια εργασίας και να συνεργάζονται για την υλοποίησή τους.

Να αποκτήσουν συνέπεια στον προγραμματισμό μιας εργασίας και υπευθυνότητα για την υλοποίησή της.

Η μεθοδολογία υλοποίησης και οι συνεργασίες με άλλους φορείς, περιλαμβάνουν:
Τα πεδία σύνδεσης με άλλα γνωστικά αντικείμενα είναι τα εξής:
 
Μουσική, Λογοτεχνία και Νεοελληνική Γλώσσα, Χορός, Πληροφορική,  Καλλιτεχνικά
 
Η χρονική εξέλιξη του προγράμματος (20-25 Δίωρα)
( διερεύνηση θέματος, επεξεργασία, υλοποίηση δράσεων, επισκέψεων, παρουσίαση κλπ)