Αρχική

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Βιντεομουσεία" και "Λογοτεχνικό Εργαστήριο" πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 στο χώρο του σχολείου μας η δραστηριότητα "Πες μας τη γνώμη σου".  Αφορούσε την προβολή 10 μαθητικών ταινιών που είχαν παραχθεί την προηγούμενη χρονιά από μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος "Βιντεομουσεία". Η προβολή έγινε για τους μαθητές των παραπάνω προγραμμάτων αλλά και για όλη τη Β' τάξη. Όλη η δραστηριότητα διήρκησε 2 διδακτικές ώρες. Αφού δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες, μετά το τέλος των προβολών οι μαθητές που ήταν σε ομάδες των 4 ατόμων, κλήθηκαν να αποφασίσουν για την καλύτερη ταινία, για την πιο ασυνήθιστη ταινία αλλά και την ταινία που πιστεύουν ότι θα άρεσε στους μεγάλους. Επίσης κλήθηκαν όσοι επιθυμούσαν να γράψουν τη δική τους κριτική για μια ταινία της επιλογής τους και έτσι να συμμετέχουν σε διαγωνισμό κριτικής. 

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα κατηγοριοποιηθούν και θα σταλούν στην εταιρία ΚΑΡΠΟΣ που σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/βθμιας Εκπ/σης στηρίζει το πρόγραμμα "Βιντεομουσεία". Επίσης θα ανακοινωθούν και από τη δική μας ιστοσελίδα.

Το πρόγραμμα "ΒιντεοΜουσεία" υλοποιείται από το 2009 και βοηθά ομάδες μαθητών να κάνουν μικρές ταινίες με ντοκιμαντερίστικη ματιά πάνω σε δικές τους ιδέες για θέματα του χώρου, της γειτονιάς και της κουλτούρας τους, που πιστεύουν ότι αξίζει να διαφυλαχθούν στο μέλλον.  Έτσι συγκεντρώνεται ένας θησαυρός υλικού πάνω σε θέματα που χαρακτηρίζουν τους σημερινούς νέους: από τα τζιν που φορούν και την εμφάνισή τους, τον εθισμό στα κινητά, τη μουσική και τα γκρουπάκια, τη φιλία μέχρι και τα γεγονότα στο ΧΥΤΑ της Κερατέας.

Στόχος της παραπάνω δραστηριότητας που στέφθηκε με επιτυχία ήταν η καλλιέργεια έμπρακτης κριτικής στάσης απέναντι στο οπτικοακουστικό υλικό αλλά και ενθάρρυνση για τη διατύπωση κριτικού λόγου για τις παραπάνω ταινίες.

Οδηγίες για διαγωνισμό ατομικής κριτικής

Δείτε ξανά όλες τις ταινίες

Υπεύθυνες καθηγήτριες της δραστηριότητας: Περτσινίδου Κορίννα, Αντωνίου Μαίρη, Νάντση Εύα.