Αρχική

vivexrom1
vivexrom1 vivexrom1
vivexrom2
vivexrom2 vivexrom2
vivexrom3
vivexrom3 vivexrom3
vivexrom4
vivexrom4 vivexrom4
vivexrom5
vivexrom5 vivexrom5
vivexrom6
vivexrom6 vivexrom6
vivexrom7
vivexrom7 vivexrom7

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Β΄ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας επισκέφθηκαν το εργοστάσιο παραγωγής χρωμάτων ΒΙΒΕΧΡΩΜ.

Η ξενάγηση που μας έκαναν οι φιλόξενοι εργαζόμενοι της εταιρείας ήταν κατατοπιστικότατη. Αρχικά στο συνεδριακό κέντρο της εταιρείας μας μίλησαν για την ιστορία της, τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των χρωμάτων , τα στάδια παραγωγής των προϊόντων , τον ποιοτικό έλεγχο και τους κανόνες ασφάλειας που ακολουθούνται . Επίσης μας μίλησαν για τον τρόπο που γίνεται η ανακύκλωση των άχρηστων υλικών, τις διαδικασίες που ακολουθούν ώστε να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον με τα απόβλητά τους και άλλα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στην λειτουργία και στην οργάνωση μιας παραγωγικής μονάδας. Απάντησαν σε όλες μας τις ερωτήσεις και μας οδήγησαν στο εστιατόριο του εργοστασίου για ένα σύντομο διάλλειμα όπου μας πρόσφεραν απολαυστικά σάντουιτς .

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η ξενάγησή μας στους χώρους του εργοστασίου. Επισκεφτήκαμε τον χώρο παραγωγής των υδατοδιαλυτών χρωμάτων όπου πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από το μεγάλο μέγεθος αυτών των χώρων , τους τεράστιους κάδους όπου γίνεται η παραγωγή των χρωμάτων , από τα μηχανήματα και την ταχύτητα και την ακρίβεια με την οποία παράγονται τα χρώματα. Επίσης επισκεφθήκαμε τις τεράστιες αποθήκες πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας όπου οι υπεύθυνοι μας έδωσαν πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες που πρέπει να επικρατούν στους χώρους αποθήκευσης των εύφλεκτων πρώτων υλών και τα μέτρα ασφάλειας που παίρνουν. Επισκεφθήκαμε την αποθήκη ετοίμων προϊόντων απ’ όπου τα προϊόντα οδηγούνται στα σημεία πώλησης. Σε όλη τη διάρκεια της ξενάγησης οι εργαζόμενοι δεν έπαψαν να απαντούν στα πολλά ερωτήματα των μαθητών.

Μετά το τέλος της επίσκεψης κάναμε μια σύντομη βόλτα στην παραλία της Ελευσίνας.

Συνοδός: Αμπανούδη Ελένη