Αρχική

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ
 
ΥΛΙΚΑ
250γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
250γρ. ζάχαρη άχνη
250γρ. βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου )
6 αυγά
1 βανίλια
1 κουταλάκι κανέλα 
1 φλιτζάνι καρύδια
125γρ. σταφίδες
125γρ. ψηφίδες σοκολάτας
200γρ. κονιάκ
1 κουταλάκι μπέικιν
1 φακελάκι μαγιά
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουνε ένα λείο μείγμα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Με μια κουτάλα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια, την κανέλα και τη μαγιά που έχουμε διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αλεύρι τις σταφίδες, τα καρύδια και τις ψηφίδες σοκολάτας για να μην  πάνε στον πάτο και τις προσθέτουμε στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκατοστά και το ψήνουμε για 1 ώρα.
( Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ )
 
Από τη μαθήτρια Μαρία Νέμπου