Αρχική

Τι χρειαζόμαστε:
 
250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο ή Μαργαρίνη
200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
40 γρ. (5 κουτ.σούπας) Κονιάκ Μεταξά
50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) Κακάο Γιώτης
250 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί
Δυσκολία
Εύκολο
Περιέχει
Ξηρούς καρπούς
Σοκολάτα
Πως το κάνουμε:
 
Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού.
Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
Οταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο.
Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
 
Το γλυκό το βάζετε με το αλουμινόχαρτο τυλιγμένο στην κατάψυξη πάνω σε ένα μακρόστενο δισκάκι για να είναι πιο ίσιο και σταθερό. Υπάρχει ένα αντικολλητικό αλουμινόχαρτο της Sanitas που είναι ότι πρέπει για το τύλιγμα του γλυκού. Διατηρείται στο ψυγείο.
 
Από τη μαθήτρια Αργείτη Σοφία-Ουρανία