Αρχική

Τι χρειαζόμαστε:
 
Παντεσπάνι:
8 αυγά
2 ποτ.νερ. ζάχαρη
2.5 ποτ.νερ. αλεύρι απλό
1 κ.γ. μπέικιν
4 κ.σ. κακάο
κρέμα:
 
3 μορφατ άσπρη(σιδερένιο κεσεδάκι)
μισό κιλό άχνη
1 κουτί κακάο
1 κ.σ. βιτάμ
1 φλυτζ. γάλα κρύο
5 βανιλάκια
σιρόπι:
 
2.5 ποτ. νερό
1 ποτ. ζάχαρη
λεμονόφλουδα
γλάσσο σοκολάτας
Περιέχει
Γάλα
Σοκολάτα
Αβγά
Πως το κάνουμε:
 
Χτυπάμε τα υλικά για το παντεσπάνι και τα ρίχνουμε στο ταψί στο οποίο έχουμε προσθέσει λαδωμένη λαδόκολλα απο κάτω. Το ψήνουμε και όταν κρυώσει καλά το κόβουμε με μία κλωστή στη μέση.
Χτυπάμε πρώτα πολύ καλά τα μόρφατ και μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Την κάνουμε δύο στρώσεις.
Το σιρόπι δεν το δένουμε, λίγους χόχλους να πάρει.
Στρώνουμε ως εξής: παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα (πρώτη στρώση) και στη συνέχεια παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα. Απο πάνω ρίχνουμε στη συνέχεια το γλάσσο σοκολάτας.
 
Από τη μαθήτρια Αργείτη Σοφία Ουρανία