Αρχική

Αλεξάνδρα Καλομιτσίνη
 
Σπουδές:
Φοίτησα στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια τελείωσα την Μαθηματική Σχολή του ΕΚΠΑ και έλαβα το μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Θεωρητικά Μαθηματικά με διπλωματική εργασία στην Aλγεβρική Tοπολογία, επίσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 
Συγγραφική δραστηριότητα:
Συμμετείχα στην συγγραφική ομάδα του βιβλίου των εκδόσεων “Ελληνικά γράμματα” για την Α' Λυκείου με τίτλο “Άλγεβρα”.  Επίσης στον ίδιο εκδοτικό οίκο για την Β' Λυκείου έχω συμμετάσχει στις αντίστοιχες συγγραφικές ομάδες των βιβλίων “Διανύσματα – Ευθεία – Κωνικές Τομές”, “Θεωρία Αριθμών”, “Ευκλείδεια Γεωμετρία Γενικής Παιδείας”, ενώ για την Γ' Λυκείου στα βιβλία “Όρια – Συνέχεια – Παράγωγοι”, “Ολοκληρώματα”, “Μαθηματικά Γενικής Παιδείας”, “Πίνακες – Μιγαδικοί”. 
Στις εκδόσεις “Σαββάλα”, έχω συμμετάσχει στα βιβλία  “Διανύσματα – Ευθεία – Κωνικές Τομές” και “Ποσοστά – Προσεγγίσεις”.
Άρθρο για την μεθοδολογία ασκήσεων στους πίνακες που δημοσίευσα στο περιοδικό “Ευκλείδης”, χαρακτηρίστηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ως σημείο αναφοράς.
 
Επιμορφώσεις:
Έχω παρακολουθήσει διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το αντικείμενό μου αλλά και για άλλα θέματα.
 
Διδακτική δραστηριότητα:
Δεκάχρονη εμπειρία διδασκαλίας μαθηματικών σε φροντιστήρια Μέσης και Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Από το 2003 διορισμένη στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση -  Γυμνάσιο & Λύκειο -  ύστερα από την επιτυχή συμμετοχή μου στον ΑΣΕΠ.
Ενισχυτική διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Λυκείου.
Επίσης για ένα έτος παρέδιδα φροντιστηριακά μαθήματα Μαθηματικών στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΕΚΠΑ, ύστερα από σχετική απόσπασή μου από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
 
Στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα βρίσκομαι με απόσπαση κατά το έτος 2012 – 2013.
 
Άλλα ενδιαφέροντα:
Κλασσικό μπαλέτο - με πτυχίο intermediate του ISTD.
Ζωγραφική και πιάνο.