Αρχική

MIDNIGHT IN PARIS
Μεσάνυχτα στο Παρίσι (αγγλικά: Midnight in Paris) είναι αισθηματική κομεντί φαντασίας, αμερικανικής και ισπανικής παραγωγής του 2011, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γούντι Άλεν. Πρωταγωνιστούν ο Όουεν Γουίλσον και η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς περιβαλλόμενοι και από άλλους διάσημους ηθοποιούς όπως η Μαριόν Κοτιγιάρ, ο Μάικλ Σιν και η Κάθι Μπέιτς αλλά και την πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι.

 Υπόθεση: Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν, “Μεσάνυχτα στο Παρίσι” είναι μία ρομαντική κομεντί που εκτυλίσσεται στην Πόλη του Φωτός. Μια οικογένεια πηγαίνει εκεί για επαγγελματικούς λόγους κι ένα νεαρό ζευγάρι ετοιμάζεται για να παντρευτεί το φθινόπωρο, αλλά ζει καταστάσεις που φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή του.Η ταινία αφηγείται το μεγάλο έρωτα ενός νέου άνδρα για μια πόλη, το Παρίσι, και μιλάει για τους ανθρώπους που έχουν την ψευδαίσθηση ότι αν είχαν μιαν άλλη ζωή, διαφορετική από τη δική τους, θα ζούσαν πολύ καλύτερα.

Πιστεύω πως στην ταινία ο Woody Allen θέλει να εκφράσει την ευαίσθητη πλευρά των ανθρώπων, το οποίο και έχει καταφέρει επιτυχώς.Στην ταινία μου άρεσε πολύ το πρωτότυπο σενάριο που ξεφεύγει απο την συνηθισμένη πλοκή των ταινιών, οι εικόνες απο τις Βερσαλλίες και το όμορφο Παρίσι και ο ρομαντισμός που βγάζει ο Woody Allen μέσα απο την σκηνοθεσία του.

Κριτικές για την ταινία
"...Ρομαντικός, τρυφερός και ευαίσθητος από τη μια μεριά αλλά την ίδια ώρα ρεαλιστής και προσγειωμένος, ο Άλεν στο «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» κάνει ένα νοσταλγικό πέρασμα στην εποχή των ειδώλων του…" - To Βήμα

"Μια θαυμάσια ταινία με γνήσιες εκφάνσεις ρομαντισμού" - New York Times
  
                                                       
                                                                                                      
Από την μαθήτρια: Αναστασία Καρβουνιάρη