Αρχική

Λογοτεχνικό Εργαστήρι 2012 και Πολιτιστικό πρόγραμμα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα
Από την κ. Μαίρη Αντωνίου, εκπαιδευτικό του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, λάβαμε την παρακάτω επιστολή:
«Αγαπητοί εκδότες της ‘Φωνής του Γέρακα’,
Ονομάζομαι Μαίρη Αντωνίου και είμαι καθηγήτρια Αγγλικής στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα.
Την φετινή σχολική χρονιά στο σχολείο μας, εγώ και η συνάδελφος φιλόλογος Εύα Νάντση οργανώσαμε μία λογοτεχνική ομάδα από μαθητές και των τριών τάξεων του Γ/σίου συμμετέχοντας στο πολιτιστικό πρόγραμμα της Β/θμιας Δ/νσης Εκπ/σης Ανατολ. Αττικής με τίτλο ‘Λογοτεχνικό Εργαστήριο 2012-Οι μαθητές γράφουν Διηγήματα-ποιήματα-Θεατρικά’.
Σκοπός μας ήταν να ασκηθούν τα παιδιά στα συγκεκριμένα είδη γραπτού λόγου μέσα από εβδομαδιαία εργαστήρια που πραγματοποιούνταν στο χώρο του σχολείου και με την αρωγή, τις γνώσεις και την καθοδήγησή μας, να εκφράσουν σκέψεις, συναισθήματα και βιώματα. Επιμέρους στόχοι, πολύ σημαντικοί, επίσης, ήταν να ενισχυθεί το αίσθημα αυτοεκτίμησης των μαθητών μέσα από τη δημιουργική ενασχόληση με τη Λογοτεχνία και την αναπόφευκτη έκθεσή τους στη κριτική.
Το έργο ολοκληρώθηκε και η παρουσίαση της δουλειάς των παιδιών πραγματοποιήθηκε σε μια εκδήλωση στο χώρο του σχολείου και τα έργα τους κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή προκειμένου να διαγωνιστούν μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία της Ανατ. Αττικής.
Επίσης παρουσιάστηκαν και δύο χορογραφίες -οι οποίες δουλεύτηκαν με την δική μας εποπτεία κατά τη διάρκεια της χρονιάς- και με τις οποίες το Γυμνάσιό μας συμμετείχε στο Φεστιβάλ Μοντέρνου Χορού στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.
Στα πλαίσια του προγράμματος, μας επισκέφτηκε, μετά από πρόσκλησή μας, η λογοτέχνις Βάσω Ψαράκη, η οποία πραγματοποίησε εργαστήρια γραφής και εικονογράφησης με τα μέλη του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου. Για όλες αυτές τις δραστηριότητες σας στέλνω συνημμένο υλικό (κείμενο και φωτογραφίες), και θα το θεωρούσαμε, εγώ, η συνάδελφος και οι μαθητές μας μεγάλη τιμή αν το συμπεριλαμβάνατε στο επόμενο φύλλο σας.
Θεωρώ ότι θα είναι μία επιπλέον αναγνώριση για τα παιδιά που εργάστηκαν με μεράκι, συνέπεια και προσδοκίες αλλά θα είναι και μία επιπλέον απόδειξη ότι τα σχολεία του Γέρακα έχουν παιδιά καλλιεργημένα και με αναζητήσεις που δραπετεύουν από τα όρια της  προσφοράς γνώσεων- ωστόσο αναγκαίας και υψηλού επιπέδου- του σχολείου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση, Μ. Αντωνίου»

Σημείωση της ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ:
Φυσικά και δημοσιεύουμε (και στην ιστοσελίδα αλλά και στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας) το υλικό που μας διέθεσε η κ. Αντωνίου, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια μας, για τις δραστηριότητες του πρώτου Γυμνασίου που λειτούργησε στο Γέρακα, διαπιστώνοντας με μεγάλη ικανοποίηση, πως η Σχολική κοινότητα συνεχίζει -παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε σε αυτή τη χώρα- να παράγει σημαντικό έργο όχι μόνο σε κλασσικό μορφωτικό, αλλά και σε Πολιτιστικό επίπεδο, πράγμα που μας κάνει ως πολίτες αισιόδοξους για ο μέλλον των παιδιών μας και της Πατρίδας μας…
Βεβαίως είναι αυτονόητο, πως Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ, είναι στη διάθεση ΟΛΟΥ του εκπαιδευτικού προσωπικού του Δήμου Παλλήνης, προκειμένου να προβάλλει τις δραστηριότητες των Σχολείων μας. Σε αυτές τις δύσκολες για την πατρίδα μας εποχές, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ώστε να αναδείξουμε μέσα από την εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας,  η οποία βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων της εκπαίδευσης, όλα εκείνα τα στοιχεία που πάνω τους θα κτισθεί η Ελλάδα που θέλουμε και έχουμε ανάγκη! Για όλα τα παραπάνω, είμαστε και θα είμαστε πάντα, στη διάθεση των εκπαιδευτικών μας για οποιοδήποτε θέμα κρίνουν πως μπορούμε να βοηθήσουμε με τις όποιες δυνατότητές μας.
Βασίλης Δημητριάδης
Διευθυντής της ΦΩΝΗΣ του Γέρακα