Αρχική

Λαχταριστό δροσερό μπανόφι
Προετοιμασία:20 λεπτά - Βράσιμο για την καραμέλα: 1,5-2 ώρες

Υλικά για 6 μερίδες
150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας (πτι μπερ, κουκις …)
80 γρ. βούτυρο
2-3 μπανάνες
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος ή κρέμα φυτική
3 κ.σ μασκαρπόνε ή ζάχαρη άχνη
Κακάο σε πούδρα για πασπάλισμα
 
Διαδικασία
 
Βάζουμε το κουτί με το γάλα σε μια κατσαρόλα που βράζει νερό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1,5-2 ώρες . Αν  δείτε το νερό να λιγοστεύει προσθέστε ζεστό νερό όσες φορές χρειαστεί.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε πούδρα ,τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο.
Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 20 εκ. διαμέτρου και στρώνουμε στο πάτο το μίγμα με τα μπισκότα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η βάση (περίπου  45 λεπτά).
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες , τις οποίες στρώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου.
 Χτυπάμε τη κρέμα σε σαντιγί και στο τέλος προσθέτουμε το μασκαρπόνε ή χτυπάμε την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί.
Βάζουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα πάνω από τις μπανάνες και πάνω στρώνουμε τη σαντιγί. Πασπαλίζουμε με κακάο και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 3-4 ώρες .

Από τη μαθήτρια Κων/να Μεταξά