Αρχική

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 
Υλικά
50ml. νερό
50γρ. ζάχαρη
100γρ.  κακάο Παυλίδης
70γρ.  αλεύρι
350γρ.  βούτυρο
2 αβγά
2 βανίλια 100γρ.  ζάχαρη άχνη
 
 
Ανακατεύετε τη ζάχαρη και το νερό για να φτιάξετε το σιρόπι.
Λιώνετε ελαφρώς το 100γρ. βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτετε το σιρόπι και το κακάο Παυλίδης.
Προσθέτετε στο μίγμα το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο τους 2 κρόκους 100γρ. ζάχαρη άχνη τις 2 βανίλιες και τα 70γρ. αλεύρι.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Ανακατεύετε προσεκτικά μέχρι το μίγμα  να γίνει αφράτο.
Γεμίζετε τις ατομικές φόρμες αφού προηγουμένως τις αλείψετε με βούτυρο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C για 5''.
Ψήνετε για 10'' στους 200C.
 
Υ.Γ.  Συνοδεύεται με χτυπημένη κρέμα γαλάκτος η με παγωτό βανίλια.
 
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 
 
ΝΑΤΑΛΙΑ ΠΕΡΑΚΗ Α3'

souffleperaki2 souffleperaki3

souffleperaki4 souffleperaki5