Αρχική

EΠΙΣΚΕΨΗ ΓΑΛΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ - Μάρτιος 2024

 Είκοσι μαθητές και τέσσερεις εκπαιδευτικοί από το γαλλικό σχολείο Collège Epine Guyon φιλοξενήθηκαν στο σχολείο μας από την Τετάρτη 6 έως Παρασκευή 8 Μαρτίου, σε συνέχεια της συνεργασίας μας και ανταλλαγής επισκέψεων την προηγούμενη χρονιά.

Ακολούθησαν το ωρολόγιο πρόγραμμά μας, φιλοξενούμενοι σε αίθουσα που τους παραχωρήθηκε, όπου έκαναν μαθήματα σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία των περιοχών που επισκέφτηκαν κατά την παραμονή τους στη χώρα μας.

Επιπλέον, παρακολούθησαν μαθήματα Γαλλικών και Γερμανικών, δούλεψαν παρέα με τους Έλληνες μαθητές, έπαιξαν και δοκίμασαν εδέσματα που τους πρόσφεραν οι τελευταίοι.(Χ. Μούσιου, Φ. Μυτιληναίου)

Στο μάθημα της Αγγλικής γλώσσας, οι γάλλοι και έλληνες μαθητές δούλεψαν σε μεικτές ομάδες και παρουσίασαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος και νέων τεχνολογιών. Αντάλλαξαν, έτσι, πληροφορίες για πρακτικές και ασχολίες στη χώρα τους, στο σχολείο τους και στον ελεύθερο χρόνο τους.(Μ. Αντωνίου)

Στα διαλείμματα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περάσουν χρόνο μαζί, να επικοινωνήσουν και να εξασκήσουν τις ξένες γλώσσες. Παράλληλα, πήραν μία μικρή γεύση από ένα ευρωπαϊκό πολυπολιτισμικό σχολείο που αντανακλά την κοινωνία της Γαλλίας.

Την τελευταία ημέρα της παραμονής τους, ομάδα Ελλήνων μαθητών και οι Γάλλοι μαθητές, σε μια από κοινού παρουσίαση, διάβασαν και σχολίασαν την ‘’Ιθάκη’’ του Κ. Καβάφη και το πoίημα ‘’Heureux qui comme Ulysse’’ του Joachim DuBellay αντίστoιχα.(Μ. Παπουτσά)

Πριν τον αποχαιρετισμό, διασκεδάσαμε με ελληνικούς χορούς συμπαρασύροντας μικρούς και μεγάλους στο κέφι.

 

1-1

2-1

5-1

6-1

7-1

8-1

9-1

10-1

11-1

14b-1

15-1

16-1

17-1

18-1

19-1

21-1

22-1

27-1

28-1