Αρχική

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: ‘’Xάρισε ένα ποίημα’’

 Tην Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης καλωσόρισαν την πρώτη μέρα της άνοιξης και γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης χαρίζοντας στους συμμαθητές/τριες τους και καθηγητές/τριες τους χάικου* στην αγγλική γλώσσα και οριγκάμι* συνδυάζοντας την ποίηση με την τέχνη ως μια εκδήλωση αγάπης και εκτίμησης.

Untitled-1

Η δράση, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, εντάχθηκε στη συμμετοχή του σχολείου μας στην καμπάνια του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet Unesco διεθνώς, με πρωτοβουλία της Εθνικής Επιτροπής της Πολωνίας και το ίδρυμα Zbigniew Herbert με τίτλο ‘’Xάρισε ένα ποίημα’’(‘’Gift a Poem’’).

Συντονίστρια δράσης: Μαρία Αντωνίου

GIFT A POEM 2-1

*Το Haiku είναι μία ιαπωνική ποιητική φόρμα με 17 συλλαβές και αυστηρή δομή. Παραδοσιακά αποτελείται από τρεις στίχους των 5, 7, 5 συλλαβών αντίστοιχα. Θεωρείται η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο. Περιγράφει μια εικόνα της φύσης και δίνει στοιχεία για την εποχή του χρόνου μέσα από εποχιακές λέξεις, kigo.

*Το Οrigami είναι ιαπωνική εικαστική τέχνη, η καλλιτεχνία του διπλώματος χαρτιού που απαγορεύεται το κόψιμό του. Η λογική της συγκεκριμένης τέχνης, είναι το δίπλωμα χαρτιού τετράγωνου σχήματος για να μικρύνει ο όγκος του και για να πάρει μία καθορισμένη μορφή.

1-1