Αρχική

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ: 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 

Η Ημέρα αυτή είναι μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2001. Γενικός στόχος της είναι η ενθάρρυνση και η διατήρηση της πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής πολυμορφίας της Ευρώπης. Επιδιώκει επίσης να διευρύνει το φάσμα των γλωσσών που μαθαίνουν οι άνθρωποι στη ζωή τους, με σκοπό να αναπτυχθούν οι γλωσσικές τους δεξιότητες και να ενισχυθεί η διαπολιτισμική κατανόηση.

 1-1

2-1

 

3-1

Γιορτάσαμε την ημέρα, δουλεύοντας με τους/τις μαθητές/τριες της Γ' τάξης σε ένα σύντομο πρότζεκτ, μελετώντας παροιμίες, γνωμικά και αποφθέγματα της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας, διερευνώντας τις αντιστοιχίες στο περιεχόμενο και εξηγώντας τη χρήση τους.

 4-1

5-1

 

6-1

Oι παροιμίες ανήκουν στην προφορική παράδοση των λαών. Αποτελούν το απόσταγμα της λαϊκής σοφίας. Αποτυπώνουν την πείρα του λαού πάνω σε θέματα καθημερινής ζωής κι μάλιστα με έμμετρο τρόπο. Αυτός είναι και ο λόγος που συναντάμε παροιμίες με κοινό περιεχόμενο –ίσως με διαφορετική φρασεολογία- σε όλους τους λαούς, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη γλώσσα, τη θρησκεία, την κουλτούρα.

7-1

 

8-1

9-1