Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
2.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Η Εφημερίδα μας / Ταινίες που είδαμε / Ξενοδοχείο για τέρατα

Ξενοδοχείο για τέρατα

Βροχερό μεσημεράκι Κυριακής! Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που πήγα σινεμά. Έτσι αποφάσισα να δω την ταινία ΄΄Ξενοδοχείο για Τέρατα΄΄. Σε αυτό το έργο όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα για τα τέρατα ανατρέπονται. Μήπως τελικά είναι μύθος ότι τα τέρατα είναι κακά; 
Ο κόμης Δράκουλας καλωσορίζει και ξεναγεί στο επιβλητικό ξενοδοχείο του, που βρίσκεται σε ένα ορεινό και απρόσιτο πύργο, τα τέρατα και τις οικογένειές τους, όπου μπορούν να ξεδώσουν ελεύθερα, μακριά από τους μοχθηρούς και αιμοβόρους ανθρώπους που θέλουν να τα αφανίσουν. Ο Δράκουλας συντηρεί αυτόν το μύθο, γιατί πριν από ένα αιώνα οι άνθρωποι έκαψαν τη γυναίκα του και από φόβο δεν θέλει να αφήσει την έφηβη –μόλις 118 χρονών- κόρη του Μέιβις να φύγει από το ξενοδοχείο-κάστρο για τον έξω κόσμο. Έτσι προσκαλεί μερικά από τα πιο διάσημα τέρατα του κόσμου, τον Φράνκεσταιν και τη Νύφη του, τη Μούμια, τον Αόρατο Άνθρωπο, μια οικογένεια λυκανθρώπων και πολλούς άλλους για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 118α γενέθλια της κόρης του Μέιβις. Για τον Δράκουλα, η φιλοξενία όλων αυτών των θρυλικών τεράτων κάθε άλλο παρά πρόβλημα είναι. Όμως, το ιδανικό αυτό σκηνικό κινδυνεύει να καταρρεύσει εξαιτίας της παρουσίας ενός κοινού θνητού, ο οποίος ανακαλύπτει εντελώς τυχαία το ξενοδοχείο και ξετρελαίνεται με την Μέιβις.
Το έργο δείχνει ότι τα τέρατα που ξέρουμε είναι σαν κανονικοί άνθρωποι, με οικογένεια, προβλήματα και την ανάγκη να ξεφύγουν από όλα, μόνο που σε αντίθεση με τους κοινούς θνητούς, πρέπει να κυκλοφορούν στα κρυφά, γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι είναι …τέρατα. 
Η ταινία είναι πολύ αστεία και τα τέρατα ξεκαρδιστικά. Πολύ καλή η ελληνική μεταγλώττιση και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ως Δράκουλας πετυχημένος!
Δείτε τη τρισδιάστατη και οι νυχτερίδες θα πετούν καταπάνω σας!     
 
Από το μαθητή Δημήτρη Ριζάκο
Βρίσκεστε εδώ: Home Η Εφημερίδα μας Ταινίες που είδαμε Ξενοδοχείο για τέρατα