Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
2.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Η Εφημερίδα μας / Τα άρθρα μας / Η ηλεκτρονική φιλία - Κουρουμπλή - Κουλουμπή

Η ηλεκτρονική φιλία - Κουρουμπλή - Κουλουμπή

Πρέπει να επιζητούμε την «ηλεκτρονική φιλία»;


Η «ηλεκτρονική φιλία», δηλαδή η συνομιλία με φίλους ή η δημιουργία καινούριων φίλων μέσο ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι πολύ διαδεδομένη στις μέρες μας. Θα λέγαμε πως η« ηλεκτρονική φιλία » υπάρχει σήμερα σε μεγάλο βαθμό , διότι με την ανάπτυξη της τεχνολογίας τα περισσότερα σπίτια έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι διαθέτουν: internet, facebook, Skype κτλ. Είναι ένας πιο εύκολος τρόπος ανθρώπινης επαφής.
Στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως και στην «ηλεκτρονική φιλία» υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Αυτό που γίνεται εμφανές στην «ηλεκτρονική φιλία » και το χαρακτηρίζουμε ως αρνητικό είναι η συναναστροφή που έχουν τα παιδιά καθώς και οι ενήλικες με αγνώστους, δηλαδή η συνομιλία με κάποιον ίσως έχει ένα κίνητρο που εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε, όπως η προσπάθεια του ηλεκτρονικού φίλου να μας παρασύρει σε άσχημα πράγματα. Για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να δίνουμε προσωπικά μας στοιχεία σε τέτοιους εικονικούς, ψεύτικους φίλους γιατί δεν ξέρουμε τις πραγματικές προθέσεις τους. Καλό θα ήταν λοιπόν να υπάρχει «κανονική» επαφή με τους ανθρώπους ,επειδή έτσι δεν χάνονται τα συναισθήματα που οι άλλοι μέσο του υπολογιστή δεν μπορούν να διακρίνουν . Επίσης λόγω της« ηλεκτρονικής φιλίας » πολλά παιδιά καθηλώνονται μπροστά από τους υπολογιστές για ώρες και δεν έρχονται σε επαφή με τους γύρω τους,απομονώνονται, γίνονται μοναχικοί, απόμακροι και νευρικοί, ζούνε στο δικό τους κόσμο τον πλαστό, δηλαδή αποκτούν έναν εικονικό και ψεύτικο κόσμο.
Το συμπέρασμα είναι πως πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα με ποιους μιλάμε γιατί όσους φίλους και αν έχουμε αποκτήσει στον υπολογιστή δεν σημαίνει πως αυτοί θα είναι πραγματικοί φίλοι μας, διότι δεν παύουν να είναι εικονικά πρόσωπα όπου δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό τους εαυτό.
Η φιλία είναι ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει στον κόσμο και κανένας δεν μπορεί να την κερδίσει εύκολα.Θα πρέπει να κάνει πολλές προσπάθειες για να μας αποδείξει το τι πραγματικά αξίζει.


Κουρουμπλή Μοσχουλίνα
Κουλουμπή Βέρα

Βρίσκεστε εδώ: Home Η Εφημερίδα μας Τα άρθρα μας Η ηλεκτρονική φιλία - Κουρουμπλή - Κουλουμπή