Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
2.png

Cake pops

Cake Pops


Υλικά για 30 κομμάτια
Για τη βάση:
· εκδοχή με κέικ: 300 γρ. έτοιμο κέικ, 100 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, 70 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

· εκδοχή με μπισκότα: 300 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας, 1 κουτ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 100γρ. κουβερτούρα μπίτερ, 70 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Επικάλυψη: 300 γρ. κουβερτούρα λευκή, χρώμα ζαχαροπλαστικής(προαιρετικά)
Διακόσμηση: ψιλά καραμελάκια ή χρωματιστή τρούφα ή μπίλιες σοκολάτας, καλαμάκια για γλειφιτζούρια ή για σουβλάκι

Εκτέλεση
Βάση:
· Για τη βάση με κέικ: Θρυμματίζουμε το κέικ και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, προτού την αδειάσουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μια μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα ακουμπάμε σε ένα σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα. Σφηνώνουμε στη βάση τους καλαμάκια για γλειφιτζούρια. Αλείφουμε το σημείο ένωσης με λίγη κουβερτούρα για να σταθεροποιήσουμε τα καλαμάκια. Τα αφήνουμε να σφίξουν όλη τη νύχτα.

· Για τη βάση με μπισκότα: Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, προτού την αδειάσουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μια μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα ακουμπάμε σε ένα σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα. Σφηνώνουμε στη βάση τους καλαμάκια για γλειφιτζούρια. Αλείφουμε το σημείο ένωσης με λίγη κουβερτούρα για να σταθεροποιήσουμε τα καλαμάκια. Τα αφήνουμε να σφίξουν όλη τη νύχτα.

Επικάλυψη και Διακόσμηση: Σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την τοποθετούμε σε ένα ψηλό και στενό σκεύος. Έπειτα τη λιώνουμε και προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κάθε τόσο ανακατεύουμε. Ξεκολλάμε τα cake pops από τη λαδόκολλα και τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Τα πασπαλίζουμε με τη τρούφα ή τα καραμελάκια και τα τοποθετούμε σε ένα φελιζόλ όρθια για να στεγνώσει η επικάλυψη περίπου 2 ώρες.

Αμαλία Λάππα