Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
2.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Η Εφημερίδα μας / Συνταγές που δοκιμάσαμε / Αλμυρές / Παπαρδέλες με καλαμαράκια και μανιτάρια

Παπαρδέλες με καλαμαράκια και μανιτάρια

Τι χρειαζόμαστε:
• 250 γρ ζυμαρικά Papardelle Barilla
• 200 γρ καλαμάρια
• 200 γρ μανιτάρια
• 50 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 ματσάκι μαϊντανός
• 3 φύλλα φασκόμηλο
• Αλάτι
• Πιπέρι

Σερβίρει
4 άτομα
Πως το κάνουμε:
1. Καθαρίστε καλά τα μανιτάρια με τη βοήθεια ενός νωπού πανιού και κόψτε τα πρώτα κατά μήκος και έπειτα κατά πλάτος. Σοτάρετέ τα σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο και τα κοτσάνια του μαϊντανού. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα κοτσάνια του μαϊντανού και αλατοπιπερώστε.
2. Κόψτε τα καλαμάρια σε λεπτές λωρίδες, σοτάρετέ τα σε ένα άλλο τηγάνι με τα φύλλα φασκόμηλου σε δυνατή φωτιά και προσθέστε τα φύλλα μαϊντανού και τα μανιτάρια.
3. Βράστε τα ζυμαρικά Papardelle Barilla με αυγά της σειράς La Collezione της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίζετε τις από πριν (περίπου στα μισά της βράσης), τελειώστε το βράσιμο μέσα στη σάλτσα, προσέχοντας να μην στεγνώσουν υπερβολικά και σερβίρετε τις ζεστές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε μόνο τα κοτσάνια του μαϊντανού, επειδή τα φύλλα στο τσιγάρισμα έχουν την τάση να πικρίζουν. Όταν μαγειρεύετε μανιτάρια, μην περιχύνετε με κρασί.

Βρίσκεστε εδώ: Home Η Εφημερίδα μας Συνταγές που δοκιμάσαμε Αλμυρές Παπαρδέλες με καλαμαράκια και μανιτάρια