Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
2.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Η Εφημερίδα μας / Παραστάσεις / Περσέας και Ανδρομέδα

Περσέας και Ανδρομέδα


Κριτική θεατρικής παράστασης: Δημήτρης Ριζάκος (Γυμνάσιο Β3)


Το θέατρο είναι πηγή γνώσης! Όπως μας έχει πει και αποδείξει η ίδια, η ΄΄πρώτη΄΄ κυρία του παιδικού θεάτρου και όχι μόνο, η κ. Κάρμεν Ρουγγέρη. Έτσι και φέτος μας παρουσιάζει ίσως το ωραιότερο παραμύθι της μυθολογίας μας.
Η παράσταση ΄΄Περσέας και Ανδρομέδα΄΄ έκανε την επίσημη πρεμιέρα της, την περασμένη εβδομάδα στο χώρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» εγκαινιάζοντας έτσι, με αυτό τον υπέροχο μύθο, τη χειμερινή παιδική θεατρική περίοδο.
Η υψηλή ποιότητα των παραστάσεων της είναι γνωστή από χρόνια στο θεατρόφιλο κοινό. Μοιάζει όμως να ανταγωνίζεται τον ίδιο της τον εαυτό και κάθε χρόνο να τον ξεπερνάει. Σε μια εποχή κρίσης και μιζέριας, η κ. Ρουγγέρη συνεχίζει να προβάλλει το ΄΄αρχαιοελληνικό κάλλος΄΄ και να μας θυμίζει την καταγωγή μας, χωρίς να κάνει ΄΄εκπτώσεις΄΄ και φτηνό διδακτισμό.
Ο μύθος του ΄΄Περσέα και της Ανδρομέδας΄΄ ζωντανεύει τόσο θεαματικά και πειστικά μπροστά στα μάτια μας από ένα καταπληκτικό θίασο καλλίφωνων ηθοποιών – χορευτών, με ιστορική ακρίβεια, που αφήνει κατάπληκτους μικρούς και μεγάλους.
Η σκηνή γίνεται θάλασσα και ο ατρόμητος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας, ο Περσέας παίρνει σάρκα και οστά. Εμείς οι απλοί θεατές, παρακολουθούμε την υπέροχη ιστορία της γέννησής του, καθώς και συμμετέχουμε στο περιπετειώδες ταξίδι του, ακολουθώντας πάντα τον σωστό αν και δύσκολο δρόμο.
Με πολύ χιούμορ και φαντασία διαδραματίζονται τα γεγονότα μπροστά στα ΄΄αχόρταγα΄΄ μάτια μας, όπως στην ξεκαρδιστική σκηνή όπου ο Περσέας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ΄΄τρεις γριές΄΄, που κάνει τον κόσμο να ξεσπά σε γέλια. Έτσι ο Περσέας ξεγελάει τις τρεις γριές, ώστε να του πουν το πού βρίσκονται οι νύμφες του νερού. Από εκείνες θα πάρει τρία μαγικά όπλα, ώστε στο τέλος να καταφέρει να σκοτώσει τη φοβερή Μέδουσα και στη συνέχεια να σώσει από το τρομερό, θαλάσσιο τέρας την αγαπημένη του Ανδρομέδα.
Και μόνο η υπογραφή της κ. Ρουγγέρη αποτελεί «εγγύηση». Όμως η καταπληκτική σκηνοθεσία, τα υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, η μελωδική μουσική, εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση και ένα επιτελείο άξιων ηθοποιών, συνθέτουν μια παράσταση μαγική, ιδανική για όλη την οικογένεια!
Σας ευχαριστούμε!
Κείμενο – σκηνοθεσία : Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά – κοστούμια : Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική : Αντώνης Δελαπόρτας
Κίνηση – χορογραφία : Πέτρος Γάλλιας

Βρίσκεστε εδώ: Home Η Εφημερίδα μας Παραστάσεις Περσέας και Ανδρομέδα