Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
1.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Η Εφημερίδα μας / Παραστάσεις / Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία

Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία

 

Το θέατρο είναι πηγή γνώσης! Έτσι προλογίζει τη φετινή παράσταση ΄΄Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική Εκστρατεία΄΄ που παρουσιάζει η κ. Κάρμεν Ρουγγέρη στο ΄΄Θέατρον΄΄ του ΄΄Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος΄΄.

Σε αυτόν τον εξαιρετικό χώρο, φιλοξενούνται την τελευταία τετραετία οι παραστάσεις που υπογράφει η κ. Ρουγγέρη, η οποία αντλεί τη θεματολογία της από την ελληνική μυθολογία.
Φέτος μας μαγεύει, μας συναρπάζει, μας ταξιδεύει και μας μετουσιώνει στους ΄΄Αργοναύτες΄΄ της ΄΄Αργοναυτικής Eκστρατείας΄΄. Η υψηλή ποιότητα των παραστάσεων της είναι γνωστή από χρόνια στο θεατρόφιλο κοινό. Μοιάζει όμως να ανταγωνίζεται τον ίδιο της τον εαυτό και κάθε χρόνο να τον ξεπερνάει. Έχοντας δει όλες τις προηγούμενες παραστάσεις της (Οδύσσεια – Ιλιάδα – Οι άθλοι του Ηρακλή), πίστευα ότι δε γίνεται η φετινή παράσταση να είναι ανώτερη των προηγούμενων. Και όμως, έκανα λάθος!
Η φετινή ΄΄Αργοναυτική Eκστρατεία΄΄ είναι μια υπερπαραγωγή! Ζωντανεύει τόσο θεαματικά και πειστικά μπροστά στα μάτια μας από ένα καταπληκτικό θίασο καλλίφωνων ηθοποιών – χορευτών, με ιστορική ακρίβεια, που αφήνει κατάπληκτους μικρούς και μεγάλους.
Η σκηνή γίνεται θάλασσα και οι ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, ο Ηρακλής, ο Θησέας, ο Κάστορας, ο Πολυδεύκης, ο Ορφέας, και άλλοι, με αρχηγό τους τον Ιάσονα, παίρνουν σάρκα και οστά και πολεμούν ενάντια σε φοβερά τέρατα, όπως τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, τις Σειρήνες, γίγαντες με έξι χέρια και πολλά άλλα. Καταφέρνουν να περάσουν από τις Συμπληγάδες πέτρες, ακόμη να νικήσουν και τον Τάλω, το χάλκινο γίγαντα που φύλαγε την Κρήτη, το οποίο όπως παρουσιάζεται πάνω στη σκηνή, μας θυμίζει ότι υπήρξε το πρώτο ρομπότ στην ιστορία. Τέλος, ο Ιάσονας, ο γενναίος αρχηγός της Αργοναυτικής Εκστρατείας, μετά από τόσες περιπέτειες, μαζί με τη Μήδεια που τον ερωτεύεται, καταφέρνει να πάρει το Χρυσόμαλλο Δέρας από την Κολχίδα και να το φέρει στην Ιωλκό.
Έτσι, σε ένα χώρο αντάξιο του ονόματός του (Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος), προβάλλεται όλο το ελληνικό μεγαλείο!
Κείμενο – σκηνοθεσία : Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά – κοστούμια : Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική : Αντώνης Δελαπόρτας
Κίνηση – χορογραφία : Πέτρος Γάλλιας

Δημήτρης Ριζάκος (Α3)

 

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Η Εφημερίδα μας Παραστάσεις Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία