Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
2.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Η Εφημερίδα μας / Παραστάσεις / Ο μαγικός αυλός στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Ο μαγικός αυλός στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Ο μαγικός Αυλός

Βόλφγκανγκ Αμαντέ Μότσαρτ


14, 15, 16, 19, 20 Δεκεμβρίου 2012,
3, 4, 5 Ιανουαρίου 2013


Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης – Μίλτος Λογιάδης
Σκηνοθεσία: Αρνώ Μπερνάρ


Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, ο Μαγικός αυλός του Μότσαρτ επιστρέφει στην ΕΛΣ. Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Μότσαρτ, το  οποίο λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. Προσφέρει από τη μια χαρά στα παιδιά, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στους μεγάλους να απολαύσουν την εξαιρετική μουσική και ένα συμβολικό κείμενο με προεκτάσεις.

Η παραγωγή, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου γάλλου Αρνώ Μπερνάρ, πρωτοπαρουσιάστηκε στην  Εθνική Λυρική Σκηνή, την καλλιτεχνική περίοδο 2010-11 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για μια παράσταση υψηλής αισθητικής που κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς.

Ο Μαγικός αυλός είναι η τελευταία από τις δεκαεπτά όπερες που έγραψε ο Μότσαρτ, ενώ λίγο πριν τον θάνατο του κατάφερε να τη διευθύνει  στην πρεμιέρα που δόθηκε στην Βιέννη στις 30 Σεπτεμβρίου 1791.

Η αδελφοσύνη, η ελευθερία, η αγάπη, η νίκη του καλού, η αναζήτηση της αρετής, το μεγαλείο της σιωπής και η επικράτηση της αλήθειας είναι οι αξίες που περιγράφει η μεγαλειώδης όπερα. Σε πολλά θέατρα του κόσμου ο Μαγικός αυλός παρουσιάζεται τις μέρες των Χριστουγέννων, λόγω της ευφρόσυνης μουσική του Μότσαρτ, σε συνδυασμό με τις βασικές ιδέες και τα ηθικά διδάγματα του ποιητικού κειμένου.

Από το μαθητή Κώστα Παχύ

Βρίσκεστε εδώ: Home Η Εφημερίδα μας Παραστάσεις Ο μαγικός αυλός στην Εθνική Λυρική Σκηνή