Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ

Νέα και ανακοινώσεις

 
 

Ενδιαφέρουσες φράσεις

 
 

Αρχική

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ
 
Υλικά
·                                 1 ½ πακέτο μπισκότα
·                                 120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
·                                 400 γρ. τυρί κρέμα
·                                 500 γρ. κρέμα γάλακτος
·                                 1 ζελέ λεμόνι
·                                 50 γρ. αμύγδαλα
·                                 1 μαρμελάδα λεμόνι
 
Πως το κάνουμε:
1.      Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι.
2.      Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών, με στεφάνι.
3.      Ανάβουμε για λίγο το φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά.
4.      Χτυπάμε την κρέμα τυρί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ.
5.      Διαλύουμε το ζελέ λεμόνι σε 1 φλ. του καφέ βραστό νερό.
6.      Αφού κρυώσει ενσωματώνουμε στα χτυπημένα υλικά το ζελέ και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
7.      Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
8.      Κατόπιν ρίχνουμε μαρμελάδα λεμόνι από πάνω και σερβίρουμε το γλυκό παγωμένο.
 
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη μαρμελάδα λεμόνι ή lemon curd τη βρίσκω μόνο στο Βασιλόπουλο. Συχνά χρησιμοποιώ και ξύσμα από ένα λεμόνι μέσα στην κρέμα τυριού. Αυτό για τους πολύ απαιτητικούς στη γεύση του λεμονιού.
 
Από τη μαθήτρια Ναταλία Περάκη
 
 tarta1 tarta2
tarta3 tarta4
tarta5